Jump to content

Otvaranje OPG i dugovanje doprinosa


vala3

Preporučene objave

Imam upit u svezi slijedećeg problema. Naime tražeći potvrdu da imam posjed radi dobivanja dozvole za ribolov (sportska dozvola) u NP Kornati, dobio sam rješenje o otvaranju OPG-a za koje sam mislio da je upravo takva potvrda. Kako sam nezaposlen i na birou dobivam naknadu za nezapolsene, nakon 10 mjeseci dobivam poziv prvo sa Hzzo i HZMO da im dugujem doprinose za tih 10 mjeseci jer sam radi otvaranja opg to dužan plaćati, jos mi i sa biroa šalju poziv da me brišu sa evidencije i da moram vratiti naknadu za nezaposlene koju dobivam za cijelu prošlu godinu.

 

Napominjem da opg nisam niti htio niti želio otvoriti jer ne prodajem niti proizvodim nista na svojim posjedima nego ih koristim isključivo za prehranjivanje sebe i svoje supruge koja je također nezaposlena, već sam tražio potvrdu o posjedovanju zemlje u Kornatima. Kako sam radi neupućivanja djelatnika koji je potvrdu izdao doslovce bačen na prosjački štap, te gubim jedini izvor prihoda, a još moram i vratiti preko nekoliko desetaka tisuća kuna za doprinose i naknadu zanima me da li imama ikakve šanse sa žalbom i da mi ako možete date primjerak iste.

 

Znam da je to borba protiv državnog aparata i da su šanse male pa bih cijenio bilo kakav savjet u svezi sitog.

 

Hvala vam najljepša na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da ne citas bas najbolje, rekoh da sam trazio potvrdu da imam posjed, ovoren mi je opg a nitko me nije upozorio da se to isto rjesenje salje na mirovinsko i biro te da se za tu istu stvar trebaju placati doprinosi, i nakon vise od 10 mjeseci mi javljaju da sam to duzan placati. Sad ti mozes plemizirati koliko hoces, ali nisam iz tog razloga poslao upit vec me zanima ako mi netko moze pomoci slanjem primjera zalbe i slicno a ne da se slicni tebi izruguju.

Ja nemam njive i oranice i ne dobivm poticaje, niti velicinom svojeg posjeda to mogu, vec imam tu srecu da su moje posjede proglasili nacionalnim prarkom te ne mogu nista sa njima po zakonu, niti ribariti niti se baviti turizmom, ali evo izgleda da mogu otvoriti fiktivni opg samo zato da bih plaćao doprinose ne da bih nesto proizvodio i prodavao jer tolikih posjeda nemam. i iz razloga što me nitko nije upozorio da ce biti tako smatram da imam osnove za žalbu.

Niti kradem niti varam državu, nezposlen sam a ribrenjem sam pokrivao obiteljske potrebe za hranom, ko što to po gradovimaa čine skupljači boca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija