Jump to content

ostavinsko rješenje


kazo1000

Preporučene objave

poštovani,

kupoprodajnim ugovorom iz 1961 god. kupljena površina od 2860 čhv podijeljena je na 3 jednaka dijela,moga ujaka, ujnu i maminu mamu, sve u obitelji. Moja mama je tada imala 16 god. Nakon udaje mama je odselila 1965 godine dok je njena mama ostala živjeti sa ujakom i ujnom. 1985 god. je moja mama umrla i u rješenju o nasljeđivanju navedene su sve tri čestice u iznosu od 2860 čhv gdje se za nasljednika ostaviteljice temeljem zakona proglašava u cijelosti moja mama. Nakon dobivenog rješenja moji roditelji nisu nosili na sud rješenje za pravomoćnost, već je to zaboravljeno sve do sada kad je kćer od ujaka i ujne htjela otkupiti 1/3 parcele od moje mame po simboličnoj cijeni kako bi okrupnila svoju površinu. Savjetovala sam mamu da ništa ne prodaje dok se ne provjeri vlasništvo. U zk ulošku su navedeni udjeli na tri vlasnika po 1/3 udjela.

Interesira što bi trebalo napraviti da se točno utvrdi vlasništvo jer je ovo rješenje iz 1985 zadnji dokument a po njemu nije upisano vlasništvo. Da li je moguće da bi postojao nedki darovni ugovor koji je dodijelio i ova dva dijela mojoj baki a sud po njima presudio ili je greška suda što mi je čudno da sudac ne bi primjetio tri različita prezimena vlasnika i upisao udio 1/3 dijela a ne u cijelosti.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija