Jump to content

prometna nesreca, kazna


gegn

Preporučene objave

Lijep pozdrav, trebam jednu informaciju. Moze li mi itko reci koliku poprilici kaznu da ocekujem, prouzrocio sam prometnu,kriv sam je sam se zabio u auto ispred sebe,bez prekoracenja brzine i bez alkohola. To mi je prvi prekrsaj. E sad,covjek kojeg sam udario je izjavio da je sve s njim u redu, nikakvi prijelomi, ogrebotine i slicno ( bila je mala brzina)ali da ga naravno, boli vrat(otiso je u bolnicu nakon prometne). Hoce li mi to utjecati na visinu kazne? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o klasifikaciji ozljeda i prekršaja, a možda i kaznenog djela.

 

Ne može se unaprijed točno reći.

 

Najvažnije je da niste imali alkohola, time sav teret odštete pada na osiguravatelja, tj. od vas neće moći regresno potraživati isplaćeno.

 

Redovito primajte poštu i javite se čim nešto stigne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je čovjek stajao u trenutku tvog udara- razlog neprilagođena brzina uvjetima na cesti itd. - kazna 500,00kn + najvjerojatnije lake tjelesne ozljede, što znači da se uvećava do 2000,00 kn - ukupno 2500,00kn (to je najgora opcija) , obično policija uvećava za 1000,00 kn, što znači 1500,00kn.

Ako je čovjek kočio i nije uspio do kraja stati, a ti si ga "naguzio" - nedržanje razmaka između vozila ispred sebe - kazna 400,00kn + onih 1000,00kn - znači ukupno 1400,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam svima na odgovorima. Ma ja sam kriv jer nisam na vrijeme vidio da je auto ispred mene stao i dok sam odreagirao vec sam bio u njemu. Pricao sam s covjekom, rekao je da je sve ok osim da ga boli vrat, kazem nije bila velika brzina tako da hvala Bogu nitko nije ozbiljnije stradao. Student sam, nemam love tak da zelim s tim sto prije zavrsit s sto manje troskova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija