Jump to content

prodan stan ciji sam suvlasnik bez mog znanja


bumblebeee

Preporučene objave

molim za pomoc. naslijedila sam stan koji dijelim sa ujakom. nisam se jos upisala u ZK na temelju rjesenja o nasljedjivanju. medjutim, ujak me jucer obavijestio da je stan prodan. sto da sad poduzmem?

nije mi jasno da li se on prevarom upisao kao jedini vlasnik ili je netko kupio stan bez cistih papira. pretrazila sam ZK, svaki podulozak, svaki stan u svakom ulazu te zgrade. mog stana uopce nema. kako to? sto dalje?

hvala

uređeno: od bumblebeee
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Prvo morate utvrditi stvarno stanje. Pišete "pretražila sam ZK ... mog stana uopće nema". Gdje ste to pretražili: u Grunovnom Suda ili na internetu? Čestica ne može nestati, možda je u pitanju nekakva pgrješka koju treba ispraviti.

 

Svatko može prodati samo svoje vlasništvo. Ako je netko sastavio kupoprodajni ugovor za cjelinu ili dio cjeline koja nije njegova ili nema punomoć vlasnika, taj dio ugovora je ništavan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Postovana,za uknjizbu prava vlasnistva potreban je pravni osnov,bilo ko da se uknjizi na taj stan u zemljisnim knjigama stojace pravni osnov na osnovu kojeg je izvrsena uknjizba.Ako se bude radilo o kupoprodaji,vi kao nasljednica mozete u parnicnom postupku podnijeti tuzbu za utvrdjenje nistavosti pravnog posla i brisovnu tuzbu,jer bi kao nasljednica bila aktivno legitimirana.Ako je neko povrijedjen u svom zemljisno-knjiznom pravu ,nevaljalim ili neistinitim upisom,on to svoje pravo moze stititi po pravilima zemljisno knjiznog prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija