Jump to content

lažni ovršni zahtjev


kane

Preporučene objave

Bivša supruga podigla je na ODO Zagreb ovršni zahtjev za naplatu alimentacije neistinito tvrdeči da nisam uplatio ni jednu u periodu tri godine. Naravno odmah sam podnio žalbu s kopijama uplatnica alimentacije, međutim samim podnošenjem zahtjeva blokirane su mi bankovne kartice i već osam mjeseci čekam prvu raspravu. I bez obzira na požurnice, na sudu ne mrdaju, navodno tek rješavaju slučajeve iz 2009:( Da situacija bude još gora, nisam stalno zaposlen već živim od autorskih honorara, nemam pravo ni na zaštičeni minimum, a eventualni prihodi ako se isplačuju na žiro odmah se prebacuju na njen račun. I neka ušteđevina spremljena za crne dane ovršnim zahtjevom prebačena je na njen račun. Snalazim se radeći na crno, isplate preko drugih ljudi ali to mi naravno stvara dodatne troškove i komplikacije... i dalje plačam alimentaciju i imam (otežani) kontakt s djecom:) EX odbija bilo kakvu komunikaciju.

Prvo pitanje je kako je uopče pravno moguče da ODO pokrene ovrhu samo na osnovu ovršnog zahtjeva jedne strane, bez utvrđivanja činjeničnog stanja?

Drugo, kako povratiti otuđena sredstva, dali se to presuđuje u ovom postupku ili moram pokretati novu tužbu?

Treče, pošto je postupak ex izraz čiste osvetoljubivosti koji mi je nanio znatne štete i komplikacije, ne samo novčane prirode(npr kad poslodavca molite da isplačuje na tuđe ime ruši mi se poslovni kredibilitet, kao član Hr. zajednice umjetnika svake tri godine imam financijsku reviziju na kojoj moram imati iskazan određen promet preko računa, inače gubim pravo na članstvo koje donosi određene beneficije...) mogu li tražiti i nadoknadu takve neizravne štete?

Predpostavljam da zbog Oib-a nije moguče, ali ipak ...ako otvorim račun u nekoj drugoj banci, dali će i on biti automatski blokiran?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kopije uplatnica si trebao odnijeti u ODO da povuku ovršni prijedlog.

protiv bivše podnesi kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje (u ODO)

ODO treba protiv nje pokrenuti postupak

tjekom kojega tražiš naknadu štete(ža štetu moraš imati dokaze).

ODO može odustati od kaznenog postupka ali mora donijeti rješenje o odbačaju kaznene prijave.

nakon rješenje u zakonskom roku možeš sam (preko odvjetnika )pokrenuti postupak i tražiti naknadu štete.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija