Jump to content

katastar i ovrha


prophet

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me što trebam učiniti da bih u katastru prenio vlasništvo zemljišta i nekretnine sa oca koji je živ na sebe, njegovog sina. Naime otac je obrtnik, kao i većina neuspješan, i duguje državi određenu svotu novca zbog neplaćanja obaveznih doprinosa tj. isključivo mirovinskog osiguranja. Radi duga 2005.god blokiran mu je tekući račun u banci, a 2007.godine je dobio rješenje o ovrsi pokretnina, naglašavam pokretnina. Ovrha do danas nije otpočela. Uglavnom, iz straha da ne bi došlo do rješenja o ovrsi nekretnina i same ovrhe htio bih prenijeti vlasništvo u katastru na sebe. Recite mi je li to moguće i bi li to sprječilo ovrhu na zemljište i kuću u slučaju da se donese rješenje o ovrsi nekretnina. Htio bih napomenuti da za kuću imamo sve dozvole i papire osim upisa u gruntovnicu.

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,ako je naglasena ovrha na pokretnini onda se nemoze odnositi na kucu(izuzev ako je na tockovima,shala mala).Katastar ne dokazuje pravo vlasnistva,vec fakticku vlast(posjed),vas otac bi mogao prenijeti pravo vlasnistva na vas na nacin da se sklopi pravni posao,u vasem slucaju darovni ugovor,ali ako nije upisan kao zemljisno knjizni vlasnik,on to nebi mogao"NIKO NA DRUGOG NEMOZE PRENIJETI VISE PRAVA NEGO STO GA I SAM IMA"Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija