Jump to content

pravni sljedbenik Jugobanke


Jalza

Preporučene objave

Poštovani,

moja pok. svekrva je digla i otplatila kredit Jugobanke. Ja imam brisovnicu iste banke iz 1990. godine (kredit je, mislim, isplaćen 1983.)kojom se navodi da je banci dug podmiren i nalaže brisanje hipoteke s nekretnine. Međutim isto nije provedeno a meni sada na zemljišniku traže novu ispravu pravnog sljedbenika Jugobanke kako bi se skinula hipoteka.

Od koga da tražim isto ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

Odgovor Trgovačkog suda je: "Udovoljavajući Vašoj molbi Sud Vam dostavlja izvadak iz sudskog registra za Dio banke Jugobanke u Splitu, u sasatavu JUGOBANKE d.d. Beograd.

Potvrdu o pravnom slijedu za Dio Banke -JUGOBANKE SPLIT, u sastavu JUGOBANKE d.d. društva Beograd Vam ne možemo izdati budući je iz registarskog uloška broj I-6102-16 ovog suda razvidno kako ista nije brisana iz sudskog registra, pa je logično da ne može imati pravne sljedbenike, a samo podsjećamo da pravna osoba (pa time i njezin dio, tj. danas-podružnica) nastaje upisom osnivanja u sudski registar, a prestaje upisom brisanja u sudski registar kod nadležnog trgovačkog suda."

Molim za savjet, što mi je činiti dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija