Jump to content

Rješenje o komunalnoj naknadi


otkaz

Preporučene objave

poštovani,

godinama sam (iz emotivnih razloga prema bivšem, rodnom kraju) plaćao komunalnu naknadu za nekakvu ruševnu prostoriju koja nikad nije bila dovedena do bilo kakve faze dovršenosti (temelji od cigle zidano blatom, isto i zidovi, na "pola cigle")...bez ijedne komunalije. Dosadašnje obveze su bile prema nekakvom rješenju još iz 1992./93., simboličnog iznosa cca 25kn/godišnje.

Krajem prvog tromjesečja 2011. dobio sam novo rješenje s daleko većom obvezom i navodom da je taj prostor "stambenog odnosno garažnog karaktera"!!! te sam se žalio županijskom odjelu koji mi je uredno odmah odgovorio da je pokrenuo s nadležnim Gradom zakonsku proceduru....kako tada tako i danas... sve do neki dan kad sam dobio rješenje o ovrsi kojim mi se uredno u dug uračunava cijela prošla godina 2011., proučio sam ZoUP i zaključio da mi (izgleda) nisu ni morali odgovoriti na žalbu te da se u tome slučaju smatra da su mi odbili žalbu, no - paraleno sa tom žalbom uputio sam tada, 10.05. 2011. i zahtjev tome gradu za utvrđivanje stvarnog stanja i sve u tome smislu - te ni o tome nisam dobio nikakv odgovor. Koliko sam shvatio - pravni mi je put da pokrenem spor pred Upravnim sudom... ako sam dobro shvatio. Stoga molim ovdje savjet :

1. moram li platiti ovrhom određeni iznos i potom odvojeno voditi pravni spor te

2. da li je to tada Upravni sud RH i koliko bi mi mogli biti troškovi tog postupka. Ukupni mi je iznos po ovršnom rješenju 484 kn + 200 kn troškova i nije mi neki problem to i platiti ali je stvar u tome da mi se konačno prizna da ta prostorija od 4 zida nema nikakve zakonske uvjete da ulazi u naplatu komunalne naknade. Ima li smisla sve prijaviti poreznoj inspekciji ili slično.... znam da od slijedeće godine dolazi "novoimenovani" porez na nekretnine.... opet ću dobiti rješenje i moći se žaliti... puno je pitanja... hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalbu su morali donijeti rješenje .

trebaš pisati požurnicu i ako u zakonskom roku ne donesu rješenje

možeš pokrenuti upravni spor ,tužbom prema Upravnom sudu RH.

protiv rješenja za ovrhu imaš pravo pisati žalbu . po uputi o pravnom lijeku (8 dana)

osporavati potraživanje ,u cijelosti ,s obrazloženjem da sporni objekat nije pogodan za stanovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala... bunilo me jedino što je to UP/I predmet.... jer je nekad bila regula : "ako se zahtjev...podnesak...stranke ne riješi u 30 dana ili ne zatraže dodatni dokumenti... smatra se zahtjev povoljno riješenim..." Mislim da sada piše da ako organ stranci nije odgovorio -smatra se da je predmet negativno riješen. Također je pitan je tih troškova postupka pred Upravnim sudom. U svakom slučaju - hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija