Jump to content

Uplata po Predugovoru - umro prodavatelj !!


ivica p.

Preporučene objave

Prije cca 7-8 mjeseci kupio sam Predugovorom nekretninu na moru.

Po predugovoru sam još sam dužan isplatiti manji iznos, ali smo ostavili mogućnost da se cijela nekretnina (kuća sa 8 apartmana - a ja kupujem samo jedan dio) proda kao cjelina jednom kupcu u roku od 2 mjeseca od našeg Predugovora.......a ako se to ne realizira, mojom zadnjom ratom plaćam svoj dio i ulazim u posjed.

Prodavatelja poznam i sve je OK.

 

Kuća je u roku od 2 mjeseca prodana toj trećoj osobi (svih 8 apartmana) i Prodavatelj mi treba vratiti dio što sam njemu platio Predugvorom....a isplatio sam bio cca 80% nekretnine.

 

Prodavatelj mi vraća veći dio uplate, proporcionalan dobivenom od novog Kupca i mjesec dana nakon toga Prodavatelj iznenada umire.....a ostaje dug od cca 20% njemu uplaćenog iznosa....koji nije vraćen.

 

Novi kupac je u međuvreemnu sve platio na račun bilježnika, a on je novac isplatio opunomoćeniku (bračni drug) i novi se Kupac upisao se kao vlasnik.

 

Znači....nasljednici, (koji ni neznaju za moje Predugovore i slično)....a koji su razasuti po bijelom svijetu mi duguju neisplaćeni dio + vjerojatne kamate i slično.......

Pitanje...

Kako krenuti dalje...s tim da ni ostavina još nije zakazana....

 

unaprijed hvala na korisnom pravnom savjetu......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,nasljednici ostavitelja mozda neznaju za takva dugovanja ali datom izjavom o prihvatu nasljedstva,prihavacaju i ostaviteljeve dugove u visini naslijedjene imovine.Vi se kao zainteresirana strana mozete pojaviti na ostavinskoj raspravi te iznijeti svoja potrazivanja,a ukoliko to nasljednici budu osporili,bice te upuceni u parnicu.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija