tomozuke objavljeno: 1. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 1. prosinac 2012. Pozdrav, prije desetak godina umro mi je djed, ostavinska rasprava održana i sve sređeno bez problema! Danas ja čačkam netom i slučajno dođem do vlasničkog lista mog djeda koji je na njegovo ime tj. o njemu niko nezna. Šta sada napraviti? Kome se javiti za to srediti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 1. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2012. Postovani,hocete reci da se u vlasnickom listu nalaze upisane vama nepoznate osobe. Ako ste u posjedu rjesenja o nasljedjivanju,pogledajte sta je djed imao od nekretnina upisanih na svoje ime,jer su samo kao takve bile predmet ostavinskog postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomozuke odgovoreno: 1. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2012. Ne nego sam našao još jedan vlasnički list za kojeg niko nezna i on nije bio na ostavinskoj raspravi! Nismo znali za njega. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 1. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2012. pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu sud koji je vodio ostavinsku raspravu i donio rješenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 1. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2012. Ovdje vam je i zakonska odredba Zakona o nasljedjivanju,koja propisuje predni post. Članak 234. (1) Ako se nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pronađe imovina koja nije obuhvaćena tim rješenjem, sud neće ponovno provoditi ostavinsku raspravu, nego će ovu imovinu novim rješenjem rasporediti na temelju prije donesenog rješenja o nasljeđivanju, osim ako se neki odnasljednika odrekao nasljedstva ilisvoj nasljedni dio ustupio sunasljedniku. (2) Ako prije nije bila vođena ostavinska rasprava, sud će je poslužbenoj dužnosti provesti samo ako su pronađene nekretnine ili s njima izjednačena prava.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arkica odgovoreno: 2. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2012. Poštovani, kakav ugovor možemo brat i ja sklopiti kao jamstvo da će mi iznos novaca koji mu SAD dam biti umanjen od sume koju mu moram ispalatiti nakon smrti roditelja za njihov stan? Naime, u stanu živim ja s svojom obitelji i htio bi s jedne strane biti siguran da će se držati dogovora oko stana, a sa druge strane da moji novci neće propasti. Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 2. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2012. nije potreban ugovor (zbog troškova ovjere JB ) brat napiše svojom rukom i potpiše izjavu da je primio svotu x zajam na godinu dana bez kamata. ako brat ne prizna učinjenu isplatu i na ostavinskoj raspravi se ne odrekna nasljedstva(nema poreza ), ili nakon ostavinske ne sklopite kupoprodajni ugovor (plaća se porez) tražite vračanje posuđenog novca + zakonske zateuzne kamate . ako nema od čega vratiti podnesite tužbu . nakon tužbe tražiti ovrhu na njegovom djelu stana. ali ako su brača složna i poštuju se navedeno neće biti potrebno. izjava ili priznanica koju napoše dužnik (svojom rukom ) i potpiše važi kao ugovor ovjeren od JB (svjedoci su poželjni) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arkica odgovoreno: 6. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. nije potreban ugovor (zbog troškova ovjere JB ) brat napiše svojom rukom i potpiše izjavu da je primio svotu x zajam na godinu dana bez kamata. ako brat ne prizna učinjenu isplatu i na ostavinskoj raspravi se ne odrekna nasljedstva(nema poreza ), ili nakon ostavinske ne sklopite kupoprodajni ugovor (plaća se porez) tražite vračanje posuđenog novca + zakonske zateuzne kamate . ako nema od čega vratiti podnesite tužbu . nakon tužbe tražiti ovrhu na njegovom djelu stana. ali ako su brača složna i poštuju se navedeno neće biti potrebno. izjava ili priznanica koju napoše dužnik (svojom rukom ) i potpiše važi kao ugovor ovjeren od JB (svjedoci su poželjni) bovu, hvala na odgovoru. Mislim da si riješio našu situaciju. Još sam detalj: da li brat može definirati rečenicu ovako: a)primam svotu x na zajam na 15 godina bez kamata b) primam svotu x na zajam do trenutka smrti oba zajednička roditelja Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tebi i administratorima na postojanju ovog foruma!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 6. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. Lijepo je znati da je forum nekom pomogao, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninohr odgovoreno: 6. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2012. Pozdrav, prije desetak godina umro mi je djed, ostavinska rasprava održana i sve sređeno bez problema! Danas ja čačkam netom i slučajno dođem do vlasničkog lista mog djeda koji je na njegovo ime tj. o njemu niko nezna.Šta sada napraviti? Kome se javiti za to srediti? imao sam slicnu situaciju pa me zanima na koji nacin u gruntovnici/katastru/online provjeriti vlasnistvo po imenu i prezimenu ( jmbg.u, oib.u ) ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arkica odgovoreno: 10. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2012. imao sam slicnu situaciju pa me zanima na koji nacin u gruntovnici/katastru/online provjeriti vlasnistvo po imenu i prezimenu ( jmbg.u, oib.u ) ? Nitko mi nije odgovorio?!?! Please help!!! Detaljnije o mom slučaju na par postova prije. Da li brat može definirati rečenicu ovako: a)primam svotu x na zajam na 15 godina bez kamata b) primam svotu x na zajam do trenutka smrti oba zajednička roditelja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 10. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2012. Postovani,zapetljajete sami sebe,da bi se osigurali u svemu tome,sklopite ugovor o zajmu kako je to propisano,u isti mozete uglaviti klauzulu za koju se usaglasite.Potpise ugovora mozete i ovjeriti,kako nebi mogao vise niko negirati potpise ugovora. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.