Jump to content

Upis prava vlasnistva


Zibica

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imam problema sa upisom vlasnistva kuce. Da li sam na pravom mjestu? Ako ima voljnih za pomoc napisat cu konkretan slucaj. Hvala.

 

postavili ste pitanje pomalo smijesno,po meni nepotrebno,jer jos nisam vidjeo da je neko odgovorio"ne,nece vam se pomoci"

objavite svoj problem,koliko bude u moci clanova foruma,reci ce vam se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma sve pet...samo imam toga za puno napisat pa nisam htjela pisati citabu od prve :).

Kucu smo kupili 1994 godine i svi papiri su uredni, gradevinske dozvola, samo nije bila ucrtana. Naime, vezano za uknjizbu prava vlasnistva kada smo predali prijedlog za uknjizbu 2008 godine, dobili smo rjesenje od suda da nismo predali potpunu dokumentaciju i da dostavimo kupoprodajni ugovor i adrese bivsih vlasnika, sto smo i tada ucinili. Poslali smo postom kopije kupoprodajnog ugovora i kopije adresa bivsih vlasnika u gruntovnicu. Nakon toga do danas nije rijeseno vlasnistvo tj. na zk ulosku smo vidjeli da je prijedlog odbijen. Nastavno smo u 10 mj ove godine direktno otisli u katastrar i dostavili jos jednom kopiju kupoprodajnog ugovora i adrese bivsih vlasnika.

Opet smo odbijeni kako pise: sud je utvrdio da prijedlog nije utemeljen na sadrzaju prilozenog ugovora o kupoprodaji. Ovo stoga sto je prijedlogom zatrazen upis prava vlasnistva na nekretnini upisanoj U zk.ul.br.___k.o.___, a u kojem je upisana kuca i dvoriste, dok iz sadrzaja prilozenog ugovora proizlazi da je predmet kupoprodaje livada. Poziva se clanak 108 st.1 ZZK da postoji zapreka.

Drugo stoje napisano u rjesenju je ta da nije ispunjena pretpostavka iz cl. 44 st.2 ZZK gdje sud sa sigurnoscu ne moze utvrditi da je osoba koja je upisana kao suvlasnica na nekretnini upisanoj u zk ulozak i osoba koja je prodavateljica u prilozenom ugovoru istovjetna osoba, buduci da iz prijedlogu prilozenog uvjerenja o prebivalistu ne proizlazi da je ista imala prijavljeno prebivaliste na adresi navedenoj u ugovoru na temelju kojeg je zatrazen upis.(ovaj drugi dio nije u redu sa strane suda jer je jasno vidljivo da na uvjerenju o prebivalistu i u ugovoru koji je ovjeren od javnog biljeznika da je to ista osoba, tj sve adrese su u uvjerenju o prebivalistu pa tako i ta iz ugovora. Molim Vas za pomoc, sto mi je ciniti, da li da uzmem odvjetnika ili da sama rjesavam? ili se mora mjenjati ugovor, ako mora zasto to nisu u prethodnom rjesenju napisali da je ugovor takav i takav.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija