Jump to content

Oduzimanje vozackih kategorija zbog bolesti


Nikola_N

Preporučene objave

Pozdrav,

javljam Vam se zbog par pitanja.

Profesionalni sam vozac i bolujem od polineuropataije, operirao sam tumor na mozgu (imam 45 godina i 25 godina radnog staza). Zbog progresije bolesti (polineuropatije) nisam vise u mogucnosti normalno obavljati svoj posao. Imam prijedlog specijaliste neurologa za invalidsku mirovinu. Pravnica u mirovinskom uputila me je da trebam najprije pokrenuti postupak za oduzimanje kategorija a potom uputiti zahtjev na mirovnisko za priznavanje invaliditeta, mirovine. Interesira me kakva su moja prava ako mi oduzmu kategorije a nekim slucajem mi ne odobre invaliditet i mirovinu? Interesira me dali je nužno oduzeti kategorije prije odobrenja invalidske komisije ? Dali oduzimanje profesionalnih kategorija automatski znaci i invalidnost (koja vrijedi za uvjete otpremnine u tvrtci) ? Kakva su moja prava u tvrtci gdje sam zaposlen poslje oduzimanja kategorija ?

 

Unaprijed zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj prijedlog dužan je podnijeti tvoj izabrani doktor, a da li je to nužno ovisi o općem zdravstvenom stanju koje ocijenjuje specijalista medicine rada i to automatski ne znači invalidnost, o tome će odlučiti nadležno tijelo vještačenja. Ukoliko, a teško mi je to prognozirati budeš ostvario prava na invalidslu mirovinu, poslodavac otkazuje ugovor o radu uz otpremninu i "ideš" u mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija