bogovic objavljeno: 3. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2013. Privatni sam iznajmljivac apartmana preko xy agencija. Gosti uplacuju cjelokupni iznos smjestaja preko tih agencija. Agencije meni uplacuju cjelokupni iznos na devizni ziroracun umanjeno za njhiovu proviziju, a meni dostavljaju putem internetu potvrdu koliko ce mi biti uplaceno. Pitanje - da li trebam gostu kada dodje u moj apartman i ja izdati racun prema svom cjeniku, na obrascu iz knjige uvezanih racuna? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krester odgovoreno: 3. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. Ako turistička agencija nastupa prema gostima u vlastitom ime i za vaš račun posrijedi je odnos komisionara (agencije) i komitenta (iznamljivača). Agencija izdaje račun gostu, a vi izdajete račun agenciji umanjeno za iznos provizije komisionara. Tada vi izdaje račun iz knjige uvezenih računa agenciji. neovisno što niste obveznik PDV-a - čl. 5. Pravilnika o PDV-u Moguće je da agencija nastupa u vaše ime i za račun prema gostu. Kako je agencija ovlaštena primiti uplatu u vaše ime smatra se vašim opunomoćenim zastupnikom. Ili agencija izdaje vaš račun po zastupanju i vama izdaje račun za zastupničku proviziju ili vi izdajete račun izravno gostu, a agencijama vama za svoju proviziju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
samo.ja odgovoreno: 6. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2013. Privatni sam iznajmljivac apartmana preko xy agencija. Gosti uplacuju cjelokupni iznos smjestaja preko tih agencija. Agencije meni uplacuju cjelokupni iznos na devizni ziroracun umanjeno za njhiovu proviziju, a meni dostavljaju putem internetu potvrdu koliko ce mi biti uplaceno. Pitanje - da li trebam gostu kada dodje u moj apartman i ja izdati racun prema svom cjeniku, na obrascu iz knjige uvezanih racuna? Hvala! Jeste li vi uopće mali obveznik fiskalizacije? Ukoliko ste obveznik poreza na dohodak od imovine i imovinskih prava niste obveznik fiskalizacije, međutim ukoliko ste obveznik poreza na dohodak od samostalne djelatnosti, odnosno imate obrt, obveznik ste fiskalizacije od 01.07., osim ako ne spadate u srednje i velike poduzetnike sukladno Zakonu o računovodstvu. Ažurirano Privatni sam iznajmljivac apartmana preko xy agencija. Gosti uplacuju cjelokupni iznos smjestaja preko tih agencija. Agencije meni uplacuju cjelokupni iznos na devizni ziroracun umanjeno za njhiovu proviziju, a meni dostavljaju putem internetu potvrdu koliko ce mi biti uplaceno. Pitanje - da li trebam gostu kada dodje u moj apartman i ja izdati racun prema svom cjeniku, na obrascu iz knjige uvezanih racuna? Hvala! Jeste li vi uopće mali obveznik fiskalizacije? Ukoliko ste obveznik poreza na dohodak od imovine i imovinskih prava niste obveznik fiskalizacije, međutim ukoliko ste obveznik poreza na dohodak od samostalne djelatnosti, odnosno imate obrt, obveznik ste fiskalizacije od 01.07., osim ako ne spadate u srednje i velike poduzetnike sukladno Zakonu o računovodstvu, onda ste obveznik fiskalizacije od 01.01. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.