Jump to content

podizanje novca nakon smrti


gematipa

Preporučene objave

Situacija slijedeca:

Majka umre. Jedini nasljednici su dijete 1 i dijete 2. Dijete 1 ima punomoc na njene racune, dijete 2 ne zna nista o racunima i nema punomoc. Dijete 1 digne skoro svu lovu sa svih racuna nakon smrti majke, a prije ostavinske rasprave.

Racuni s malo novaca ulaze u ostavinsku raspravu i preostali novac je podijeli pola pola. Trazi li itko i ima li itko pravo traziti i od koga kad je podignut zadnji novac, odnoso moze li se saznati da je dijete 1 diglo novac?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutkom smrti ostavitelja,prestala je vaziti punomoc,iz cega proizilazi da je nasljednik br.1 nezakonito podigao novcana sredstva.

 

to mi je jasno, ali moze li se to prilikom ostavinske rasprave utvrditi, odnosno trazi li netko na uvid kad su podignuti novci, ili se samo u obzir uzme trenutno stanje na racunu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može. Banka može dati izvadak o podizanju novca - tko, kad i koliko, ali na zahtjev suda. Morate mu to predložiti vi, banka ne može vama dati jer su to osobni podaci.

 

Postoji i druga mogućnost da se nagodite s bankom, jer je ona ipak dala novce kada to nije smjela pa da se sud naknadno ne miješa u to. Banka tada pozove osobu koja je podigla određeni iznos i ljudski se dogovorite da se novci vrate bez ikakvog nepotrebnog dodatnog troška sudske intervencije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Slicno se desilo meni: otac umre a moja sestra smjesti mamu u Dom i podigne sve novce. Dovede racun i u maksimalno dozvoljeni minus imajuci bankomat kartice. Isto je napravila i sa racunom moje mame. Sada nakon smrti i moje mame, podizanja i 3 penzije na koje nije imala pravo, svi su racuni u dubokom minusu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slicno se desilo meni: otac umre a moja sestra smjesti mamu u Dom i podigne sve novce. Dovede racun i u maksimalno dozvoljeni minus imajuci bankomat kartice. Isto je napravila i sa racunom moje mame. Sada nakon smrti i moje mame, podizanja i 3 penzije na koje nije imala pravo, svi su racuni u dubokom minusu. Nakon ostavinske ocekujem i zahtjev Banke za povratom novca. Sto napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija