Jump to content

Blokiran račun


Sugavi_vip

Preporučene objave

Pozdrav!

Nisam vipu platio račun od 430 kn, dobio sam "rješenje o ovrsi" od odvjetnika na kojem su još nadodali 800 kn odvjetničkih troškova, uglavnom glupan pa se nisam žalio i blokirali mi račune. Danas sam imao dobru namjeru da im to platim i išao u finu da vidim koji iznos moram platit a službenica kaže da sam dužan 2800 kn vipu. Račun od 430 kn je iz 10. 2011. a rješenje o ovrsi je iz 10.2012. Jesu tu uračunavali kakve kamate? Naknade? Jel imaju pravo na to? Jel ima zastare kad su već blokirani računi?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara 10 godina. Neće je biti. Kamata na glavnicu od 430 14% godišnje od dana dospjelosti. Kamata na troškove od 800 kn od donošenje rješenja. Vjerovatno je bio prijedlog za ovrhu općenito na imovini ovršenika, pa onda su mijenjali prijedlog za ovrhu na novčanim sredstvima još dodatnih 250 kn + pdv + kamate. Nakupi se toga.

Nek se naplate i tražite od odvj. ureda kad se naplate da vam daju potvrdu da je dug naplaćen sa pečatom i potpisom odvjetnika ili od fine potvrdu (ali njihove se placaju). tako ste sigurni da ste sve otplatili pa da vam za 5 godina ne dodje ovrha za istu stvar (a vjerujte mi, dogadja se i to).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija