Jump to content

Promjena vlasništva poslovnog prostora u vrijeme zakupa


bogovic

Preporučene objave

Po drugostupanjskom pravomoćnom sudskom rješenju postala sam vlasnik poslovnog prostora. Zakupnik ima ugovor sa bivšim vlasnikom još 2 i pol mjeseca nakon što je moje rješenje postalo pravomoćno.

 

 

Tko meni predaje poslovni prostor u vlasništvo? I kada? Tko je dužan predati mi kompletnu dokumentaciju u vezi ugovora o zakupu sa zakupnikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, u presudi stoji:

 

 

"Tuženik je dužan tužitelju izdati ispravu sposobnu za zemljišno-knjižni prijenos navedene nekretnine na ime i u korist tužitelja, uz istovremeno brisanje vlasništva sa navedene nekretnine, jer će inače takvu ispravu zamijeniti ova presuda.

 

 

Dužan je tuženik naknaditi tužitelju parničke troškove u iznosu xy kn."

 

 

Znači, nakon isteka ugovora sa zakupcem u tom slučaju zakupac meni predaje posjed? Još jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nakon presude tuženik je dužan tužitelju izdati tabularnu ispravu,

( uvjeren sam da se to neće desiti )

nakon što presuda postane pravomoćna (ako se druga strana nežali, u zakonskom roku, ili nakon što drugostupanjski sud donese odluku) od suda koji je donio presudu tražite žig pravomoćnosti.

sa presudom koja sadrži žig pravomoćnosti u gruntovnicu i podnesete zahtjev za upis vlasništva. i u poreznu upravu ispuniti poreznu prijavu (u roku do 30 dana od pravomoćnosti presude)

 

zakupac je poslovni prostor dužanpredati vlasniku.

ko će biti vlasnik ovisi o daljnjem sudskom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svima koji ste se uključili u ova moja pitanja, hvala!

 

Sve što ste vi meni do sada odgovorili, sve sam to odradila i ja sam gruntovni vlasnik, o tome imam vlasnički list i kopiju plana samog prostora.

 

Od prvog vlasnika dobila sam kopiju ugovora sa zakupcem. Strogo se držim tog ugovora i zakona o zakupu prostora. Zakupac ima pravo po ugovoru do 1.03. ove godine koristiti taj prostor. Pismeno smo ga obavijestili da 1.03. preda nam prostor bez stvari i ljudi (a znamo da neće).

 

 

1.03. doći ćemo u prostor moj odvjetnik i ja - ako nam zakupnik ne preda poslovni prostor, koji je postupak, kome da se obratimo da bi zakupnik predao posjed a mi ušli u posjed? To je moje jedno jedino pitanje, i ja vam se zahvaljujem samo za odgovor na to pitanje.

 

 

Zahvaljujem vam se i srdačno pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,sve ste to trebali napisati u vasoj prvoj objavi,ono sto ste pitali i odgovoreno vam je,vratite se unazad i pogledajte.Svjesno ste precutali odredjene cinjenice,provjeravajuci na forumu da li ste neke stvari ispravno poduzeli,u prvoj objavi pitate ko vam treba predati prostor,dok u zadnjoj objavi iznosite cinjenicu da ste vec obavijestili zakupca o konkretnoj stvari.

E to tako neide,ali kad sam vec otvorio post,pisem vam na ovu temu zadnji put.

-ukoliko zakupac odbije predati prostor,spremite se za postupak delozacije,u svrhu prisilnog iseljenja zakupnika sa zakupljene nekretnine,koju provodi izvršni organ na temelju pravomoćne sudske odluke..

Nemate potrebe odgovarati na ovaj post.Sa srecom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija