Jump to content

Nasljedno pravo nužnog dijela


zlatko51

Preporučene objave

Mama je umrla 2010 g kucu u kojoj je živjela godinu dana ranije darovnim ugovorom daje je unuku (bez mojeg znanja ).Na ostavimskoj raspravi zatražio sam nužni dio obziro da mi mama nije oporučno ništa ostavila.Na zadnjem ročištu rečeno mi je da u diobu ide samo novac sa računa koje je imalaa kojega je također oprukom ostavila unuku.Kuća ne ide u diobu jer ju je pokojnica darovala za života.Ako se ustanovi da sam ja u pravu plaćamo troškove pola pola,a ako nisam onda troškove snosim sam.Molim vas da mi odgovorite je li to po zakonu ili nečem drgim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,vi ste nasljednik prvog nasljednog reda,odnosno nuzni nasljednik,u konkretnom slucaju je vase pravo na nuzni dio povrijedjeno.Ok,imovina obuhvacena darovnim ugovorom nece biti predmet ostavinske mase,ali se vas nuzni dio moze namiriti iz takvog darovanja,ako ste vi jedini nuzni nasljednik,trebate znati da je vas nuzni dio 1/2 ostaviteljicine imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija