Jump to content

Bivsa mu je presutjela trudnocu i dijete


tinamatea

Preporučene objave

Dobar Vam dan, pokusat cu ukratko objasniti situaciju. U vanbracnoj sam vezi s muskarcem 3 god. On ima brak iza sebe i dvoje maloljetne djece, ja takoder imam brak iza sebe i jedno maloljetno dijete te s njim bebicu od 4 mj. Zivimo kod mene, njegova djeca dodu vikendom kod nas. Prije godinu dana javila mu se bivsa s kojom i nije bio u vezi nego su se povremeno druzili te mu javila da ima s njim sina kojem su sada 4 god. I zive u drugom gradu te trazila sudskim putem dnk analizu. Znaci moj dragi je prije godinu dana otisao u grad na moru i ucinio dnk test. Rezultati su trebali stici na nasu adresu ali apsolutno nista nije stiglo do neki dan kada su ga zvali iz PU Trnje da dode na razgovor. Tamo je saznao da ga je ona tuzila za nevidanje djeteta pa je angazirao odvjetnika da istrazi cijeli slucaj. Meni nista nije jasno? Kako te netko moze tuziti bez rocista, potvrde dnk testa, rjesenja sa suda? Mozda je on to sve dobio a skriva od mene? Molim pomoc! Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, znam da je "ajme" ali to je istina ili mi on skriva istinu cijelo vrijeme a kada s njim razgovaram o toj temi kune se da je istina. Cudno mi je da nije trazila alimentaciju ali mozda je on cijelo vrijeme placa a da ja to ne znam iako sam mu prije godinu dana rekla da mora malom placati alimentaciju ako se utvrdi da je dijete njegovo, majka sam i sama dobivam alimentaciju od bivseg supruga tako da tu uopce nema spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je bila riječ o utvrđivanju očinstva sudskim putem, zasigurno će doći na red i uzdržavanje.

Prema tome, znat ćete po iznosu koji će doći na naplatu za razdoblje unutar 5g prije tužbe za uzdržavanje, te mjesečnom iznosu nadalje.

Ako nikako drukčije, to će vam biti prilično jasan "signal", a teško da bi bio i neprimjetan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerujte da bi bio neprimjetan jer moj dragi ima ogromna primanja, ima dvije firme koje odlicno posluju a placanja koja on vrsi ja nemam uvid, posta mu dolazi na firme tako da lako sve moze prikriti. Naime, vrlo je brizan otac i jako je osjetljiv na djecu, sam je rekao da ce se brinuti za to dijete ako je njegovo. Mene jedino brine to sto "nije" dobio papire pa kako ga onda ta zena moze kazneno prijaviti za nevidanje djeteta??? Prava nocna mora, pitam se s kim imam posla a sve je bilo kao u bajci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

bok!

imam jedno pitanje.naime, dogodila se jedna nezgodna situacija.zarucena sam sa deckom koji iza sebe ima dijete od dvije i pol godine.naime, dijete je nastalo u cudnim okolnostima i on ne zeli imati nikakve veze s njim.

zena s kojom ima to dijete tuzila ga je za alimentaciju, za (ne)vidanja s djetetom, bez obzira na to sto je rekla da nece ukoliko prizna dijete, a usput, nije mu ni rekla da je trudna kad je bila.

zanima me je li moguce da sud odredi samo visinu alimentacije, tj. da se on preko suda ili centra za socijalnu skrb odrekne svih prava na to dijete?

 

hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija