Jump to content

krsenje uvjetne kazne


white_widow

Preporučene objave

evo ovako.. moj prijatelj je u 3 mj prosle godine dobio vuvjetnu kaznu 2 godine zbog razbojnistva..prije par dana uhitili su ga zbog posjedovanja i konzumiranja marihuane..moje pitanje je da li bi se on mogao izvuci s jos jednom uvjetnom kaznom i je li zatvor jedina opcija?i ako je, koliko godina bi okvirno morao odsluzit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,osobno se zgrozavam na takav vid kaznenog djela,mogu donekle shvatit kradju za koju isto nema opravdanja,ali pocinit tako nesto prethodno upotrijebivsi silu ili drugi vid zastrasivanja je nedopustivo.Medjutim nije na meni da sudim,pa cu biti isti kao i prema ostalim.

Uvjetna osuda kao kazneno pravna sankcija je osuda kojom se počinitelju kaznenog djela kojemu je izrečena kazna zatvora ili novčana kazna odgađa izvršenje kazne pod uvjetom da u nekom određenom roku, nazvanom vrijeme kušnje, ne počini novo kazneno djelo. Ako osuđenik u nekom određenom roku ne počini novo kazneno djelo, tada se kazna ne izvršava, a osuda se briše iz kaznenog registra. Ako osuđenik počini novo kazneno djelo, sud opoziva uvjetnu osudu i pretvara je u bezuvjetnu. Uvjetno osuđena osoba može, unutar vremena kušnje, biti stavljena sudskom odlukom pod zaštitni nadzor koji obavlja stručna služba kojoj je sud povjerio izvršenje

Ocito je da takva primjenjena sankcija na vaseg prijatelja nije djelovala,naprotiv u vremenu kusnje cini novo kazneno djelo i stvara osnov za zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija