Jump to content

viđanje prije sluzbenog razvoda


wonderboy

Preporučene objave

situacija:

 

Bila udana u xxx selu. Živjela s muževom obitelji. Imam curicu 4 godine. Morala sam otići obzirom da sam svakodnevno psihički i povremeno fizički bila napadana. Otišla sam bez financijskih mogućnosti i ostavlia sam malenu privremeno ondje znajući da će sa svekrvom biti sigurna. Nisam ju bez posla i novca htjela vucarati po svijetu.

Prošlo je godinu dana dok sam se snašla i stala na noge.

Nisam se razvela, no zahtjev za sporazumni razvod je prije tri mjeseca predan. Sada živim u drugom gradu (80 km dalje) i obzirom da imam i dom i mogućnosti, a sud nije dijete još nikome dodjelio, uzeti malenu naravno sebi. Muž i njegovi mi ne daju malenu ni da ju barem ponekad na vikend dovedem k sebi? Ako ju hoću vidjeti moram isključivo k njima, što mi je mučno nakon svega. Što mi je činiti, koje su moje šanse za skrbništvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud nije donio još ništa, odnosno, samo je predan zahtjev za razvod (sporazumni), dakle još nije bilo ni prvo ročište. Dakle generalno još smo u braku i proces nije niti otpočeo (15.05) je prvo ročište, a ja već gotovo godinu dana (od kad sam otišla) ne mogu biti sa djetetom nigdje osim kod njega, što je strašno. Obzirom da sam se financijski snašla u međuvremenu i imam sve što mi je potrebno i za sebe i za dijete, voljela bi bar za početak (dok razvod ne okonča) dovesti kćer vikendom kod sebe, no muž mi to ne dopušta jer on je i sud i sudac i porota.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim privremenog rješenja kojim bi se "pokrilo" razdoblje dok sud ne dokrajči svoje, obratite se i nsdležnom czss-u, obzirom da nema razloga djetetu braniti a ni jedno ne bi smjelo uzimati pravo odluke kako će se to odvijati.

Argument u prilog bi bio manjak potrebe druženja sa budućim bivšim mužem i njegovom obitelji za vrijeme susreta i druženja s djetetom, što vrlo lako može biti manipulativni postupak ne bi li vam to bila tolika neugodnost da odlučite ne biti redoviti ili jednostavno odustanete.

Ovo czssu može biti poznato iz situacija sa obrnutim mama-tata ulogama.

Obratiti se po mogućnosti (i) napismeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija