Jump to content

Prevedene smjernice Vijeća Europe o pravosuđu prilagođenom djeci


Gringo

Preporučene objave

Donosimo vam dvije verzije:

 

1. prerađena verzija i zapravo predstavlja sažetak i bit Smjernica ali u puno kraćoj verziji gdje smo nastojali Smjernice što više približiti djeci jezikom koji im je razumljiviji,

2. prijevod izvornoga dokumenta.

 

Značajno je primijetiti da dvije godine i 8 mjeseci nakon što je RH obvezna postupati po Konvenciji o ostvarivanju dječjih prava (službeni prijevod Konvencije skupa s izvornikom je na stranicama Pravobraniteljice za djecu), još ne postoji službeni prijevod Smjernica na hrvatski jezik, a upravo Smjernica daju naputke za postupanje po navedenoj Konvenciji.

 

Vjerujemo da ovim pridonosimo učinkovitijoj zaštiti dječjih prava u nas.

 

 

 

http://www.udruga-dijete-razvod.hr/wp-content/uploads/Smjernice-Vijeca-Europe-o-pravosudju-prilagodjenom-djeci-verzija-prilagodjena-djeci-HR-v1.0.pdf

 

 

http://www.udruga-dijete-razvod.hr/wp-content/uploads/Smjernice-pravosudje-prilagodjeno-djeci-prijevod-HR-v1.0.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roditelji, svi vi koji ste pokrenuli sudske postupke od 2010. godine na ovamo, u okviru kojih želite zaštititi legitimna prava malodobne djece: Koliko su se sudovi i centri za socijalnu skrb pridržavali ovih smjernica koje pojašnjavaju kako se primjenjuje Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava koja je obvezna za Hrvatsku i po snazi iznad nacionalnih zakona!?

 

Ako se ne pridržavaju sada imate argumente pomoću kojih ih trebate prisiliti da primjene ovu Konvenciju, ako ste u međuvremenu dobili sudsku odluku u kojoj nije primjenjena ova Konvencija, onda je ta odluka nezakonita i trebate je rušiti na sudu višeg stupnja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija