Jump to content

PREVARA: Prijedlog za ovrhu, a računi plaćeni.


Sharry

Preporučene objave

Pokušat ću što kraće, a što jasnije složiti svoj post.

 

Naime, radi se o tome da sam kod jedne osiguravajuće kuće osigurao svoje vozilo te sam policu plaćao na rate. Uredno sam sve plaćao, ali ne na banku, nego osobno g. kod kojeg osiguravam auto. Poznajem ga! Prošle godine zbog informacija što sam dobio o njemu prešao sam na drugo osiguranje i uredno očistio račune. No, neki dan mi je stiglo preporučeno pismo u kojem se navodi prijedlog za ovrhu zbog premije osiguranja koju sam platila.

 

Razlog što sam pribjegla drugoj osiguravajućoj kući jest u tome što je meni bliskoj osobi isto to napravio, ali na malo većem iznosu. Njemu su dolazile opomene, a osiguravatelj(mislim na tog gospodina što radi za o. kuču) mu je na svaki prigovor te osobe da mu dolaze opomene, opovrgavao da išta ima sporno s riječima „ma to još nije proknjiženo, znaš mene ne bi ja…“ I on je prošle godine saznao za dug koji je platio - umalo se nije ubio.

 

Mene zanima, pošto imam roka 7 dana prigovora, na što se ja mogu vaditi. Hoće li mi sud uvažiti prigovor da sam mu davao novce na ruke? Mogao bi otprilike navesti datume i po kojega svjedoka, a i ta bi mi bliska osoba kojoj je isto to napravio potvrdila sve. Ili će biti „nemaš račun, slikaj se“. Još nešto, ja police nisam nikada potpisivao, to je sve taj gospodin radio umjesto mene. Bi li trebao i to navesti.

 

PS: iako se radi o ovrsi, msm prije da pripada ova tema obveznom pravu. Neka administratori i moderatori ne zamjere ako sam pogriješio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam mislio isto, ali, eto, nada pa pokušavam na sve moguće načine. Hvala Vam u svako slučaju na brzom odgovoru!

 

Moja je krivica, ne smije se nikomu vjerovati! Ali ipak ljut na sve grrr. Taj čovjek i dalje radi prevare i dokle sve to. Ne znam, ali ja da nekome to napravim, sigurno ne bi mogao zaspati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na sugestiji, ali ne vidim kako bi ovo spadalo pod obvezno pravo. Ako baš hoćete-možda pod kazneno pravo jer se radi o prijevari.

 

No premještam u ovrhe.

 

Trebali bi dokazati da ste plaćali na ruke, a Vi najbolje znate kako i imate li dokaza. Ako ste samo išli na povjerenje, onda Vam je ovo lekcija.

 

Ja bi na Vašem mjestu vidjela ima li još osoba koje je dotični tako preveslao i odmah bi hitala na podnošenje kaznene prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija