Jump to content

Rodiljna naknada


zaba323

Preporučene objave

Imam pitanje vezano za naknadnu u trudnoći..

Dugotrajno sam nezaposlena osoba, primala sam naknadu sa HZZ-a 3 mjeseca od 11 mjeseca 2011, te su mi ju produžili ponovno od 11/2012 do 3 mjeseca/2013.. Budući da sam ostala trudna (trenutno 4 mjeseca) to sam i prijavila na HZZ, ali su mi oni rekli da nemam nikakva prava za produživanje ili dobijanje nekakve nove naknade (to sam i mislila).. No međutim od poznanice (koja je i sama to imala, i još njih par) sam saznala da nezaposlene trudnice ( radi samo suprug) u biti imaju pravo na nekakvu rodiljnu naknadu za vrijeme trudnoće od 1500,00 kn, da je potreban vjenčani list, pk kartica supruga, osobne, i trudnička knjižica te taj nekav zahtjev koji bi trebala dobiti u socijalnom, no međutim u socijalnom mi kažu da toga nema.. Stoga vas molim ako netko ima nekakva saznanja o tome, šta i kako napraviti molim da se javi makar i na pvt.. jer je to sve očito tajna na koju netko ima pravo a netko ne! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

poštovani...do prije 2 mj sam bila nezaposlena,zaposlila sam se i radim 3 mjeseca.ugovor mi se produžuje svaki mjesec..zanima me sljedeće:ukoliko bih ostala trudna dal imam kakvo pravo na porodiljnu naknadu,iznos...ćitam članke i ovakav slučaj nisam uspijela naći da bih ga u potpunosti razumjela...stoga unaprijed hvala na pomoći !:mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim vas, ako netko zna neka mi odgovori.

Radim već 13 mjeseci u državnoj firmi. Trudna sam 5 mjeseci i sljedeći bi mjesec otvorila bolovanje. Radi se o tome da sam na istom radnom mjestu prethodno radila 7 mjeseci na ugovor na određeno, a posljednjih pola godine sam dobila stalni posao, ali u ovih 13 mjeseci imam rupu od pet radnih dana između ova 2 ugovora. Hoće li moja novčana nakanada u prvih 6 mjeseci moći iznositi puni iznos plaće? Postoji li neki izuzetak zbog ovih 5 dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija