Jump to content

čišćenje zajedničkih prostroija zgrade - ugovor o djelu


tanjazggrf

Preporučene objave

Poštovani,

 

poprilično je hitno pa Vas molim odgovor u što kraćem roku.

Naime, dosad su se usluge čistačice i potrošnog materijala plaćali na ruke iz zajedničke pričuve (ista osoba održava 2 ulaza, ostala 3 ulaza zgrade čisti netko drugi), međutim, imenovani upravitelj zgrade (pravna osoba) je izdao obavijest prema kojoj tvrdi kako je za to ubuduće potrebno angažirati agenciju za čišćenje jer zakonski osoba koja obavlja čišćenje mora biti pod Ugovorom na određeno ili za stalno.

Proučavajući Zakone i pravilnike, naišla sam na informaciju kako isto nije potrebno, već je dovoljan i Ugovor o djelu koji može isplaćivati pravna osoba putem žiro računa na račun osobe koja je zaposlena za obavljanje čišćenja zajedničkih prostorija ulaza zgrade, novcem iz pričuve naravno.

Molim Vas odgovor da li je to zaista moguće, jer se radi o osobi koja dugo čisti, nezaposlena je samohrana majka u godinama kad ne može čistiti 8-10 sati dnevno koliko zahtijeva Agencija koja iznajmljuje osobe za čišćenje. Također, troškovi čišćenja koje bi morali uplaćivati ukoliko se angažira Agencija, su višestruko veći od onih koji se trenutno daju angažiranoj čistačici, a smatram da nije u redu da imenovani upravitelj ako nije potrebno, inzistira na angažiranju Agencije za čišćenje jer naravno dobiva određeni "profit", s obzirom da suvlasnici imaju pravo odlučivanja sukladno Zakonu o vlasništvu.

Unaprijed hvala.

 

Tanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija