Jump to content

Pitanje za stručnjake


zlatko-grga

Preporučene objave

- 2005. godina - direktor d.O.o. ''XY'' zbog blokade računa predaje prijedlog (sa popratnom dokumentacijom) trgovačkom sudu za pokretanje stečajnoga postupka. Sud prihvaća prijedlog, imenuje stečajnoga upravitelja i u prvoj polovici 2006. godine zatvara stečaj i briše gore navedeni d.O.o. iz sudskog registra.

- Početkom veljače 2013. godine jednom od osnivača gore navedenog d.O.o.-a stiže opomena pred ovrhu od poduzeća koje je 2005. godine pokrenulo ovrhu protiv ''XY' d.O.o. U opomeni se traži da se dug plati u roku osam dana uz prijetnju pokretanja ovršnog postupka ako se dug ne plati.

 

Molim znalce za komentar ovog slučaja. Hitno je!

Lp :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako tog društva nema u sudskom registru ne vidim u čemu je problem?

Problem je slijedeći:

- društvo (ovrhovoditelj) koje je 2005. god. pokrenulo ovrhu, opomenom prijeti pokretanjem ovrhe osnivaču društva koje je 2006. god. brisano iz sudskog registra.

- da li u novom zakonu o ovrsi postoji takva mogućnost koja bi djelovala retroaktivno i na osnivača društva? Jer nije mi jasno što ovrhovoditelj želi postići tom opomenom.

 

Lp :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nisam znala točno gdje bih objavila ...pa sam izabrala "Pitanje za stručnjake"....

Prijedlog za ovrhu je bez datuma. Računi kao vjerodostojne isprave - valuta plaćanja 30.06.2007. Pečat javnog bilježnika o zaprimanju 12.07.2007. Datum rješenja o ovrsi javnog bilježnika 30.07.2007. Ovršnost rješenja 16.05.2013.

Pitanje za stručnjake: Kako se može dokazati da javni bilježnik nije ove godine pisao rješenje a napisao datum iz 2007. kako bi izbjegao zastaru???? Kako je moguće da od datuma rješenja za ovrhu pa do njegove ovršnosti prođe 6 godina???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija