Jump to content

2/3 kazne?


Petros1

Preporučene objave

Iako već imam otvorenu temu mislim da ovo može proći pod novo. Naime prekršaj se dogodio prije nekoliko mjeseci, krajem svibnja krivac je pozvan na sud, a početkom lipnja primio obavijest o kazni.

1. lipnja krenuo je novi prekršajni zakon po kome je moguće platiti samo 2/3 kazne ako je to izvršeno u zakonskom roku. Da li bi se to odnosilo i na konkretni slučaj? Obično je za ovakve situacije preklapanja i izmjene vrijedilo da okrivljeni plaća ono što je za njega povoljnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Na presudi je datum 27.05., a susjeda je obavijest o presudi(kazni) dobila 05.lipnja. Rok za žalbu je 8 dana. Kaznu mora platiti u roku 90 dana. Znači to se smatra izvršenjem u tijeku ili bi se bilo dobro žaliti na visinu kazne kako bi prolongirao slučaj? Ona je zaista u teškoj financijskoj situacij i svaka kuna joj je bitna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želi može se žalit.Kad plati 2/3 smatrat će se da je sve platila.Obično i sud (na zahtjev) kaznu dozvoljava platit u ratama ali i narod bez suda može to sam svojevoljno učinit a sud po običaju takve stvari tolerira jer im je bit napatit kaznu.Može ona platit i na 6 rata (6 mjeseci) i čuvat uplatnice jer po običaju sud neće odmah provjeravat da li je kazna plaćena u roku da bi zamjenio novčanu kaznu u kaznu zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija