Jump to content

HŽ misteriozna kazna


Anonetko

Preporučene objave

Daklem imam HŽ mjesečnu kartu i skoro svaki dan se vozim na toj ruti od jedno 10tak stanica. Jednog dana sam zbog promjena u planu morao sići 3 stanice iza stanice do koje imam mjesečnu kartu. Kondukteru sam pokazao mjesečnu kartu još na dijelu za koji sam imao kartu, nakon toga sam samo sišao 3 stanice "prekasno" a konduktera nisam ni vidio ni čuo.

 

I sad mjesec dana kasnije, na bivšu adresu (preselio sam se nedavno i uredno prijavio boravište), stiže mi opomena pred tužbu (nisam primio ništa prije opomene) u kojoj su još krivo napisali moje prezime, u kojoj piše da sam putovao dalje nego što mi karta vrijedi i nisam se javio kondukteru i moram platiti dodatnu kartu + kaznu, sve skupa oko 350 kn.

 

Uopce mi nije jasno kako oni to uopce znaju buduci da konduktera nisam ni vidio a kamo li se svađao ili raspravljao s njim na tom malom dijelu koji sam se "švercao", niti sam mu pokazao ikakav osobni dokument na kojem bi pisalo moje ime ili adresa. Prijete da će me tužiti a neznam otkud im uopće ikakvi dokazi.

 

Da li je bolje platiti tu kaznu ili to HŽ na blef šalje kazne nasumično pa se nadaju da je netko blesav da plati? Ili što uopće mogu napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija