Jump to content

Prava izvanknjižnog vlasništva nad stanom sa bezobraznim zaštićenim najmoprimcem


Jethro

Preporučene objave

Pozdrav,

kupio bih stan u staroj zgradi na 2. katu u zg, višestambeni objekt. zgrada je neetažirana. postoje 9 etaža uvedenih u ZK, a 2 jedinice su u KPU. svaki od stanova u zk ima po 5 (istih!) plombi. provjerom sam vidio da je riječ o tužbama grada protiv stanara na prvom katu, prizemlju (neetažirano je pa je svakoj etaži ista plomba), kopao sam, ovaj stan je stvarno čist. jedna od plombi je i provedeno brisanje hipoteke iz 1939. i sl. Dakle, niti jedna plomba se ne odnosi na moju buduću nekretninu.

dakle, kako sam shvatio, prilikom predaje zahtjeva za upis vlasništva u zk\gruntovnicu, trebam čekati nekoliko godina da se pročiste sve plombe kako bih došao na red za upis.

pitanja:

1. kakve su moja prava npr u hep, plinari, komunalnom da prebacim račune na sebe?

2. kako ja službeno nastupam - kao vlasnik tog stana, izvanknjižni vlasnik...?

3. stan ima zaštićenog najmoprimca kojem će se ponuditi provkup, no odbit će ga najmoprimac, jer nema novca. imam li ja pravo tražiti od njega da se meni plati ta zaštićena najamnina od cca 150kn, tj. može li on reći da ja nisam vlasnik, nemam vl. list i ne želi mi plaćati, nego će nastaviti plaćati starom vlasniku? a imam kupoprodajni ugovor i sl.

4. ako država izglasa neki zakon u smislu da vlasnici moraju podnijeti zahtjev za ulazak u svoj stan i sl., imam li ja kao izvanknjižni vlasnik ista prava kao i da sam knjižni? naravno, uz predan zahtjev za upis u zk.

5. stan je nemoguće prodati bez energetskog certifikata kojeg stan još nema. najmoprimac je bezobrazan i nikog ne prima u stan i onemogućuje prodaju. da li su ovakvi slučajevi regulirani, kad vlasnik nije u posjedu svojeg stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija