skoko objavljeno: 16. srpanj 2013. objavljeno: 16. srpanj 2013. Lijepi pozdrav svima, Vec 20 godina zivim i radim u Italiji. Imam i Hrvatsko i Talijansko drzavljanstvo i uvjek do sada sam imala i Hrvatske i Talijanske dokumente(osobnu i putovnicu) Prosli petak sam podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice(hrvatske) na kojoj sam navela hrvatsko prebivaliste. Nazalost sam tek danas saznala da se zakon o prebivalistu promijenio. pregledavajuci razlicite zakone i stranice policije nisam nigdje nasla tekstove koji govore o dvojnom drzavljanstvu i osobnim ispravama. Dali mi mozete pomoci? Citiraj
sivko odgovoreno: 16. srpanj 2013. odgovoreno: 16. srpanj 2013. Nema takvih zakona.U zakonu o prebivalištu stoji "Osoba koja se iseljava iz Republike Hrvatske radi trajnog nastanjenja u drugoj državi dužna je odjaviti prebivalište-(čl.3 st.3)".Da policija ne bi postupala po čl.12.sr.1 treba prijavit napuštanje prebivališta zbog privremenog odlaska izvan RH.Najtočnije informacije će se dobit u nadležnoj PP jer imaju dodatna uputstva i naputke kako postupat a koji se ne objavljuju javno. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.