Jump to content

Sukob interesa DA ili NE?


trozubac

Preporučene objave

Postoji li sukob interesa ako je brat nacelnik,gradonacelnik a zaposli sestru

na strucno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa!?

 

Jedinice lokalne samouprave imaju obvezu objavljivanja svih natječaja, pa tako i za ovo famozno stručno osposobljavanje za rad, tako da je natječaj morao biti objavljen. Tim više jer otvaranje slobodnog mjesta i sredstva za stručno osposobljavanje za rad odobrava i isplaćuje država, to poslodavca doslovce ne košta niti jedne lipe.

 

Da bi došli do odgovora je li ili nije bilo sukoba interesa, kako je Sivko rekao, ovisi je li bilo i drugih kandidata koji su aplicirali na natječaj, zatim kako je proveden postupak selekcije (je li bilo testiranja, usmenih razgovora - a moralo je biti), i u konačnici tko je donio odluku. Ne vjerujem da je (grado)načelnik toliko naivan da bi on osobno donio odluku, tako da je odluku donijelo gotovo sigurno povjerenstvo sastavljeno od ljudi zaposlenih u JLS-u, te obrazložilo tu odluku na način da je ona pravno održiva.

 

Problem bi mogao postojati jedino ukoliko je (grado)načelnik donio tu odluku osobno ili pak ukoliko odluka uopće nije obrazložena, pa se ne može vidjeti zašto je baš sestra (grado)načelnika najbolja kandidatkinja (izvan ove činjenice srodstva). Dali ste premalo podataka za konkretniji odgovor, ali imate u vidu sve okolnosti slučaja, pa na osnovu napisanog procijenite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija