Jump to content

Dokazivanje vlasništva_hitno molim savjet!!


vesnita

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije dvije godine kupila sam stan u zgradi u izgradnji, isplatila ga, no, čekajući mogučnost uknjižbe, bez mojeg znanja, tvrtka koja mi je prodala stan digla je svoju hipoteku na moju nekretninu. Nakon toga upisala sam se kao vlasnik, no, problem je u tome što je ta ista tvrtka pred stečajem koji je sad vrlo izgledan, a banka nam prijeti ovrhom nad stanom.

U međuvremenu sam podigla tužbu kojom želim ništavnost ugovora između te tvrtke i banke, no, rečeno mi je da se pravila mjenjaju kada se uđe u stečaj. Odvjetnik predlaže dva scenarija: 1. otkupiti stan(u nezavršenoj zgradi)od banke po manjoj cijeni ili čekati da nam ga ovrhom uzmu (novaca za kupnju nemamo)

2. raskinuti ugovor o kupnji stana i čekati da se naplatimo iz stečajne mase (tvrtka je u užasnom stanju i upozoreni smo da novaca neće biti).

U istoj zgradi postoji više takvih slučajeva, pa se postavlja pitanje tko će završiti radove i priključke na zgradi ako i uspijemo "vratiti" svoje stanove.

 

Molim Vas za pravni savjet, jer, iskreno vjerujem da postoji neko treće, možda manje bolno rješenje ove vrlo neugodne situacije koje mi odvjetnik nije naveo kao opciju.

 

U očekivanju što bržeg odgovora, najljepše zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemašproblema sa dokazivanjem vlasništva.

imaš problema sa hipotekom koja je upisana na nekretninu zbog nemara i neznanja.

trebalo je sklopiti predugovor. izvaditi novi vlasnički list i napraviti prdbilježbu kupovine.

nakon isplate ostatka ugovorene cijene u gruntovnici ispuniti prijedlog za upis vlasništva temeljem kupoprodajnog ugovora.

dok je aktivna predbilježba za kupovinu nema upisa nikakvih tereta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj vaš slučaj, nažalost je klasičan primjer "mjehura od sapunice" po kojem funkcionira velik broj građevinara u Lijepoj našoj. Gore od ovoga je, po meni, samo onaj slučaj kada su stanovi bili građeni na pravu građenja kao "fiktivnoj" nekretnini, naravno cjenovno daleko povoljniji, i ljudi pohrle na njih, a ne shvaćaju da protekom vremenskog roka na koji je pravo građenja zasnovano, gube stan. Doslovce su bacili novce. Jasno, sve je pokriveno sa "sitnim slovima".

 

Odvjetnik vam je dobro sugerirao, pozicija vam je vrlo nezahvalna. Treće opcije ni po meni nema (osim ako se ne desi čudo pa građevinar podmiri dugove prema banci). Trebalo je biti puno oprezniji, ali plakat "nad prolivenim mlijekom" nema smisla. Nadam se samo imate "plan B" ako ostanete bez stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija