Jump to content

prodaja stana


sunn

Preporučene objave

Stan je uknjižen kao vlasništvo više osoba koje su bili srodnici. Supruga preminulog gospodina koja je naslijedila 1/4 želi isplatu svog dijela ili otkup ostala 3 dijela. U tom stanu kao jedina stanarka od početka živi samo jedna gospođa-suvlasnica koja ujedno plaća i sve račune i održavanje stana (kompletne adaptacije do sada).Procijenjena vrijednost vještaka je 1900 EUR/m2. Spomenuta gospođa želi otkup po 1500 EUR s čime se ostali razumljivo ne slažu s obzirom da je i procijenjena vrijednost niža od moguće tržišne. Kakve su opcije moguće? Da li nastala situacija može dovesti do javne dražbe odnosno kada je ona nužna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogucnost sudskog razvrgnuca,pri cemu sud odlučuje na temelju zakona, a podredno je vezan zakonski mogućim dogovorom među strankama. Ukoliko takvog dogovora nema, tada će sud odrediti razvrgnuće

prodajom stana na javnoj dražbi pri čemu se postignuti iznos novca dijeli razmjerno suvlasničkim dijelovima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako vam je u interesu da se pokušate dogovoriti. Jer na dražbi rijetko kada određena nekretnina ode otprve (osim ako je riječ o atraktivnoj nekretnini), a na daljnjim dražbama, vrijednost se smanjuje, pa procijenite koliko svi skupa tvrdoglavošću možete dobiti/izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija