Jump to content

Zaboravljeno djete


Dobila

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Muci me jedno pitanje i mozda mi mozete pomoci

Moja mama je u jednoj kratkoj vezi koja nije okrunjena sa brakom rodila mene.Otac me je priznao, i posto ta veza nije bila dobra oni su se razisli.Jedno vreme je placao nesto minimalno i onda prestao a mama ga nije htijela gnjaviti.Ozenio se je,ima 2 sina i neki dan slucajno trazim datum da vidim kad mi je svekar umro i neznam zasto upisem i ime oca(jer zive u istom gradu) i na svoje iznenadjenje shvatim da je on mrtav vec 17g. Mene zanima kako je to moguce da ja nisam bila obavjestena od strane suda jer ja sam priznato dijete. Njegova zena je oduvjek znala za mene i prema tome nije moglo da bude nisu znali.Mene nezanima njihova imovina,nikad nebi nista trazila samo me zanima kako je moguce da sam "zaboravljena"

Ana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 138.ZN

(1) Pravo zahtijevati ostavinu kao nasljednik ostavitelja prema poštenom posjedniku koji također tvrdi da na nju ima pravo kao nasljednik zastarijeva za godinu dana od kada je nasljednik saznao za svoje pravo i za posjednika ostavine, a najkasnije za deset godina računajući za zakonskog nasljednika od smrti ostaviteljeve,a za oporučnog nasljednika od proglašenja oporuke.

(2) Prema nepoštenu posjedniku ovo pravo zastarijeva za dvadeset godina..

<<Za nasljednika je subjektivni rok ograničen objektivnim rokom koji se ne može produljiti pa stoga pravo zahtijevati ostavinu prema nesavjesnom držatelju zastaruje za 20 godina od smrti ostavitelja>>

Županijski sud u Dubrovniku, Gž-708/03, od 12. I. 2006.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan, živimo u mariboru, a muž je rođen u Osijeku, kdje je živio prvih šest godina. Jer su se njegovi roditelji razveli, on je živio sa svojom mamom još jednu godinu na Rijeci, onda u Mariboru, u Sloveniji. Sa tatom nije bio u kontaktu. Prije jedno ili dvije godine, nekako sam pronašla, da mu je otac umro. Sada smo provjeravali na maticah u Zagrebu i dobili smo poruku, da je mužev tata stvarno umro 2010. Kako to, da su po svoju dužnosti nije obavijetijo djece umrlog ? Šta možemo sada učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija