Jump to content

Jednosmjerna ulica-pogrešan smjer


dečko

Preporučene objave

poštovani,

prije tri godine sam zbog nepažnje ušao u jednosmjernu ulicu, u suprotan smjer (ulica je dugačka cca 50m, nije bilo nikoga, osim policije i mene, te nitko nije bio ugrožen-znam da nije bitno za moj prekršaj,ali eto...), zaustavila me policija te sam se žalio na policijski zapisnik, točnije, na kaznu koja se sastojala od nekoliko tisuća kuna i oduzimanja vozačke dozvole na nekoliko mjeseci. student sam i obitelj mi je lošeg imovinskog stanja. prije nekoliko dana dobio sam pravomoćnu sudsku presudu prema kojoj mi je određena kazna oduzimanja vozačke na tri mjeseca i nekoliko tisuća kuna novčane kazne, no nisam dobio poziv niti na jedno sudsko ročište, niti sam na bilo koji drugi način obaviješten o postupku koji se vodio.

 

zanima me postoji li način na koji bih mogao tražiti smanjenje te kazne, zbog već ranije navedenih razloga (lošeg imovinskog stanja,...), neki izvanredni pravni lijek na koji bih se mogao pozvati, s obzirom na to da mi nije omogućeno sudjelovanje u postupku gdje bih mogao osobno objasniti situaciju, a presuda je sad već pravomoćna?

 

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto je čist prekršaj sudu je bio dovoljan prekršajni nalog i žalba na njega da donese presudu što je i učinio.Pitanje je kako je složena žalba (priznanje prekšaja,kajanje...) te je tako i presuda tj.kazna ista kao na prek nalogu ili samo manje umanjena.

Sada sudu treba napisat zamolbu za plaćanje na rate (do 6) ili to sam napravit.Nema više umanjenja kazne jer se više nama prava na žabu što i piše u presudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija