Jump to content

Kazna za parking gdje nikad u životu nisam bio


dragopisonic

Preporučene objave

U 7.mj sam kupio auto za koji sam dao u zamjenu svoj stari. Taj stari sam dao na punomoć 23.7.13. Poslije toga datuma su mi stigle 5 kazni za parking iz Čakovca 3 i iz Zg 2.Tip kojem sam dao punomoć auto je dao na rate nekom Romu. Auto nije prepisan niti je napravljen kupoprodajni ugovor dakle on upravlja autom na moje ime bez ikakvog dokumenta da ima to pravo. Kazne ne plaća na moje inzistiranje. Interesira me što da učinim da ga spriječim jer već sad imam 500kn kazni. Isto me interesira dali je tip kojem sam dao punomoć u prekršaju jer raspolaže autom na loš način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...dali ja onda mogu tražiti odjavu auta i skidanje pločicau mup-u.

 

Možete.

 

Ako kazne ne platim kada nastupa ovrha?

 

Zavisi - može ubrzo, a može i za par godina.

 

Odnosno kad nastupa zastara?

 

Pa tu se "lome koplja" glede roka zastare. Moje mišljenje je da vrijedi opći zastarni rok od 5 godina, ali ima razmišljanja i o roku od 3 godine, računajući od dospijeća. Ali ako se u tom roku uđe u ovrhu, zastara je u prekidu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje poštovanje.Ne želim mirno stajati i gledati sa strane.Ako sam ja u očima zakona vlasnik, dali ja onda mogu tražiti odjavu auta i skidanje pločicau mup-u.Auto je reg. do 23.03.14 do tada ću dobiti vrpu kazni. Ako kazne ne platim kada nastupa ovrha? Odnosno kad nastupa zastara?

 

Prema zakonu vlasnik vozila je dužan napraviti odjavu vozila. Problem je što je kod nas uobičajeno da kupac prilikom prijepisa vlasništva napravi odjavu i novu prijavu na sebe, nažalost mnogi to ne naprave i onda dolazi do sličnih problema.

 

Napisali ste da je auto registriran do 23.03.2014., može se desiti da novi "vlasnik" ne produži registraciju i ne napravi odjavu, pa će vama stići nova kazna jer nije napravljena odjava.

 

Odjavu možete napraviti i sada, ali je problem što će na mup-u tražiti knjižicu vozila, a pretpostavljam da je ona kod novog vlasnika. Isto tako, kako mislite odjaviti pločice kad su one tko zna gdje? U svakom slučaju trebati će vam vremena i živaca dok rješite ovu zavrzlamu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija