Jump to content

Hitna pomoć! Oduzimanje vozačke bez uručenja presude i prava na žalbu


crnaboba

Preporučene objave

Poštovanje,

ako mi itko može pomoći bila bih vam jako zahvalna.

Prije 4 godine su me zaustavili i pala sam na alko-testu, prvi poziv mi je došao na kućnu adresu i uredno sam iznjela napismenu obranu tj. žalbu. Poslje toga mi nije nista dolazilo. Nedavno sam se po prvi put zaposlila nakon puno godina i na moje iznenađenje imala problem sa otvaranjem tekućeg računa, a žiro mi je blokiran. Rekli su mi da je to vjerovatno nekakva kazna, i ja odem na sud kad tamo da imam platit visoku novčanu kaznu i da će mi oduzeti vozačku na 3 mjeseca i da nemam pravo žalbe jer je rok davno istekao. A ja nikakvo napismeno rješenje nisam dobila u ruke, poštar je tri puta vraćao pismo nazad na sud(to su mi na sudu rekli), a uredno sam prijavljena gdje živim. Da li postoji nekakva mogućnost da se žalim s obzirom na okolnosti i što mi je ovo prvi prekršaj ili da tužim poštu jer da je poštar uredno obavljao svoj posao do ovoga ne bi došlo da mi u 4 godine nije mogao donijeti presudu. Nije problem za novčanu kaznu nju ću platiti jer sam kriva, ali vozačka mi stvarno treba radi posla. Sve mi ovisi o njoj. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 godine su me zaustavili i pala sam na alko-testu, prvi poziv mi je došao na kućnu adresu i uredno sam iznjela napismenu obranu tj. žalbu.

Sud vas je mogao pozvat ali i ne mora nego je odluku donio na temelju žalbe i prekršajnog naloga policije.Na tu presudu (primili/neprimili) ionako više nije bilo moguće dat žalbu tj.presuda je pravomoćna (kao što i je).

Ako je (a ne znamo) prvotna kazna i mjera iz prek.naloga smanjenja onda je sudac bio milostiv.

Zabrana počinje kada se dobije obavijest od policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija