Jump to content

Održavanje međe, živice....


Draganec

Preporučene objave

Poštovani!

 

Gledajuči od ceste prema dubini posjeda sa desne strane sam postavio stupove i žicu u dubinu posjeda. Redovno održavam svoj dio travnjaka sa svoje strane.

Susjed je totalno zanemario održavanje zelene površine tako da je unazad nekoliko godina neodržavanja uz moju žičanu ogradu narasla živica...trnje, voćke šljive jabuke uz samu žicu i jednostavno ugrožava cjelokupnu ogradu.

Šišam sa svoje strane sve što prođe preko žice. Međutim živica je uzela toliko maha da se ne vidi na pojedinim mjestima žica i došlo je do oštečenja ( nakrivljenosti ograde )

 

Sa susjedom nemam narušen međuljudski odnos, ali me smeta ne briga oko održavanja svoje strane zemljišta, dvorišta i voćnjaka.

Razgovarao sam sa istim sa ciljem čišćenja, ali ne i narušavanja međuljudskih odnosa, međutim isti ili ne shvaća ili ne želi shvatiti bit održavanja okoliša....."kaže da kad uhvati vremena sve će on to srediti ". Inače nezaposlen i trajla...la.... Mlad i zdrav.

Živicu da sa svoje strane ne skračujem proširila bi se dobrih 2,5m što je vidljivo na njegovoj strani.

Ima li lijeka za gore navedeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 105. st. 1. i 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima -

 

"(1) Vlasnik smije iz svojega zemljišta istrgnuti žile i korijenje tuđega drveća i ostaloga raslinja kao i odsjeći grane tuđega drveta i dio debla koje se nalaze u zračnom prostoru iznad njegove nekretnine i zadržati ih za sebe, ili se pak služiti tim dijelovima tuđega drveta.

 

(2) Za štetu koju su njegovoj nekretnini prouzročile žile, korijenje ili grane tuđega drveća, a što se ne bi dogodilo da je njihov vlasnik postupao dovoljno obzirno, vlasnik susjednoga zemljišta ima pravo tražiti naknadu."

 

Iako, sugeriram dogovor, jer jednom kad se budete "zakrvili", samo bude sve gore. Ako vaše primjedbe ignorira, možda da odvjetnik u vaše ime pošalje neko upozorenje ukoliko ne riješi to da ide tužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija