Jump to content

koliko cekat presudu


Irena Rosan Baus

Preporučene objave

postovani ovo je moja situacija...u 2008 god sam sudjelovala u prometnoj,na motoru me tip koji je nepropisno skretao dok sam preticala lupio me (tocnije ja njega u njegov zadnji kraj da izbjegnem goru sudbinu) pri tom sam svejedno zadobila ozbiljne ozljede i sljedece 4 godine provela u ljecenji i imala 4 operacije sad sam dobro. ali za 15 ak godina opet moram minjat protezu. u meduvremenu prekrsajni sud je ustvrdio da nisam skrivila prometnu nezgodu i naravno od osiguranja sam trazila ostetu. to sad vec traje 2,5 godine. moja pitanja su slijedeca. tip koji me lupio nikako da se pojavi na sudu i to se stalno odgada...kad nastupa zastara? dali ga sud moze prisilit da dode na svijedocenje ili donjet presudu bez njega? i kako svjedok na jednom sudu moze dat jednu izjavu a na drugom potpuno drugaciju...zar to nije kaznjivo i sl?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Irena, ako vas dobro shvaćam - pitanje se odnosi na postupak naknade štete, jel tako? Onda ne morate brinuti za nastupanje zastare, jer tako dugo dok se vodi postupak zastara je u prekidu i ne može nastupiti.

 

Glede njegova ponašanja u postupku ukazujem vam na odredbu čl. 248. Zakona o parničnom postupku i mogućnosti koje sud, a i vi kao protustranka imate.

 

Glede promjene iskaza određenog svjedoka treba tražiti da se pribavi sudski spis u kojem je drugačije iskazivao i zatražiti ispitivanje na te okolnosti u ovom sadašnjem postupku, pa neka objasni razliku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija