Jump to content

Prometni prekrsaj - Zastara


mario99

Preporučene objave

25.11.2008. sam bio uhvacen dok sam vozio neregistrirani skuter bez polozene A kategorije. Odredena mi je kazna od 7000 kuna na sto sam se zalio i bio pozvan na sud 28.11.2010. gdje mi je kazna bila smanjena na 700 kuna... Istu nisam platio te mi je 21.12.2012. doslo rjesenje da mi je kazna zamjenjena zatvorskom kaznom u trajanju od 3 dana. Na ovu sam sam se isto zalio ali ne u roku od 3 dana te mi je zalba iz tog razloga odbacena. I onda sam se ponovno zalio u zakonskom roku na to rjesenje i zadnje rjesenje da je i ta zalba odbacena mi je doslo danas (02.12.2013).

 

Znam da se mogu smatrat sretnim da mi je kazna smanjena deseterostruko al sam nezaposlen i stvarno mi je sad i 100 kuna puno za platit pa me zanima dal je moguce da mi je slucaj otisao u zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod pretpostavkom da je presuda postala pravomoćna sa danom 28.11.2010., zastara izvršenja prekršajno-pravne sankcije nastupila bi 29.11.2013.

 

Međutim, 20.05.2013., dakle prije nastupa zastare doneseno je rješenje kojim vam je neplaćena novčana kazna zamijenjena kaznom zatvora, na koje rješenje ste se žalili, ali izvan roka - drugim riječima navedeno je rješenje postalo pravomoćnim protekom roka u kojem ste mogli na njega izjaviti žalbu (dakle krajem 5. mjeseca ili početkom 6.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija