Jump to content

ugovor o najmu


lu22

Preporučene objave

molim za pojašnjenje

u slučaju kada se jedna nekretnina daje u najam/zakup, te se u zemljišnim knjigama vodi u suvlasništvu (dve osobe), jedna od te dve osobe je porezni dužnik (duguje veći iznos poreza državi), dali je moguće sklopiti ugovor o najmu samo sa osobom koja nije na listi poreznih dužnika, a drugu (suvlasnika) izostaviti iz ugovora o zakupu?-napominjem da nekretnina nije etažirana.

dali se ovdje radi o poreznom prekršaju?

dali ta druga osoba može dati "nekakvu suglasnost", tako da ova koja nije porezni dužnik može iznajmiti i njegov dio nekretnine ili nešto u tako?

napominjem da porezna nije "sjela" na suvlasnički dio poreznoga dužnika, jer je već pokrenut ovršni postupak od strane banke (hipoteka)

zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki suvlasnik moze samostalno raspolagati svojim suvlasnickim dijelom,neovisno o volji ostalih suvlasnika,pa tako i sklapati ugovor o najmu,darovanju,kupoprodaji itd.

 

budući da oba suvlasnika imaju idealnu polovicu nekretnine u vlasništvu, pa zar u ugovoru o najmu nisu trebala, (odnosno morala), biti navedena i pri poreznoj prijavljena oba suvlasnika kao najmodavci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija