Jump to content

Prekid ovrhe po prekršaju!? Zašto?


George.B

Preporučene objave

Zbog prekršaja u gospodarskom poslovanju kažnjen sam kao odgovorna osoba pravomoćnom sudskom odlukom. Kako u roku nisam platio kaznu porezna mi je "sjela" na plaću i tekući račun mi je bio pod ovrhom zadnja tri mjeseca. Prekršaj još nije naplaćen a upravo sam saznao u banci da je ovrha prekinuta i da tekući više nije pod ovrhom. Sutra ću otići na FINU ali slutim njihov odgovor: porezna je prekinula prisilnu naplatu.

Kako je naplaćen tek manji dio kazne zanima me što se moglo dogoditi da je porezna prekinula prisilnu naplatu. Znači li to da je moguće da će se kazna preinačiti u zatvorsku umjesto prisilne naplate?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A možda je nastupila i zastara?

 

 

Nije nastupila zastara. Problem je što u zakonskom roku nisam platio kaznu i porezna mi je sjela na račun. Brine me to što je ovrha prekinuta prije naplate cijelog iznosa. To mi je nelogično. Moguće je da je prekinuta zbog toga što su odlučili (sud valjda) da to zamijene za zatvorsku kaznu. Je li to zakonski moguće? Nisam dobio nikakvu obavijest. Kakva je uopće procedura ukioliko se ne plati kazna za prekršaj, ovrha ili zatvor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija