Jump to content

Jedinica lokalne samouprave


philippoussis

Preporučene objave

Pozdrav,

čitajući Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi navodi se da se rješenje o prijemu u službu ili rješenje o imenovanju donosi najkasnije 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava. Međutim, nigdje nisam naišao na stavak ili članak koji precizira datum početka rada. Prema tumačenjima nekih službenika datum početka rada koji se stavlja u navedenim rješenjima mora biti u okviru tih 60 dana ?!?! Da li je to točno i da li je to prema gore navedenom zakonu?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to točno i da li je to prema gore navedenom zakonu?

 

Nije točno.

 

Prema čl. 24. citiranog zakona, u roku 60 dana mora se donijeti rješenje o prijmu. Nakon što navedeno rješenje postane izvršno, donosi se rješenje o rasporedu (čl. 27.), u kojem se, među inim precizira i datum početka rada, za kojeg opet neki zakonski rok ne postoji, ali svakako da je to neki kraći rok, po mom mišljenju ne dulji od 30 dana. Osim ukoliko postoje neke izvanredne okolnosti ili je već u samom natječaju bilo objavljeno kada se počinje sa radom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija