Jump to content

Diplomski rad


mumija1234

Preporučene objave

Nešto me "muči" nakon 16 g diplomiranja mada se ne smatram krivim a ustvari nisam siguran da imam razloga osječati se na način tj. opterečenim. Ovako, diplomski rad sam izvršio sasvim pošteno i pod nadzorom mentora i što god mi je rekao tako sam i napravio, nikakvog tobože prepisivanja ili nečeg sličnoga, nije bilo dakle, tu su stvari sigurne. Ono što me "muči" nakon toliko dugih godina (jedan mi je svečenik rekao da imam previše osjetljive savjesti, ne vezano za ovu temu nego za druge stvari) je to da prilikom izrade dipolomskog rada, na 15-ak mjesta sam spomenuo navode odnosno citate jednog te istog autora a koji je ustvari bio baš MOJ MENTOR pod jednim te istim brojem u zagradam, recimo (5) a taj broj (5) ustvari nije, uglavnom, sadržavao te citate i navode več su ti citati bili sadržavani u sklopu druge skripte koja uopče nije imala na onoj listi literature, koliko se sječam, svoj redni broj u (). I, kad mi je mentor tada napomenuo, sad se točno sječam njegovih riječi; " slušaj, ti veči dio ovog rada nisi uzeo iz literature (5) nego iz one skripte koju sam ja napisao"! A ovdje moram napomenuti kako je (5) napisana od strane triju autora, među njima i sam moj mentor koji je, kao što sam ranije naveo, autor skripte o kojoj je govorio. Na to sam odgovorio; "Profesore, ja to znam ali skripta nema broj na listi literature koju ste mi dali tako da nisam znao kako ju uvesti". Profesor;"Mogao si navesti (skripta...)". Ja na to; "Dobro, hoću uvesti tako"? Profesor; "onda morati češ promijeniti sve"!. ja;"da, promijeniti ću sve". prof.;" ma dobro je neka ostane tako". I to je čitava priča. Sad, da li tu uopće ima elemenata intelektualnog falsifikata ili...bilo čega nezakonitoga BEZ obzira što je, možda, nastupila "zastara"!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Mumija", ja bih se složio sa svećenikom - previše ste savjesni. Nadam se da nećete ovo krivo shvatiti, ali na temelju ovog vašeg posta, ja doista ne vidim u čemu bi bio problem. Radi se o "tehničkoj" pogrešci u citiranju upotrijebljene literature. I sami navodite kako su to citati upravo vašeg mentora, a sama činjenica da su "uzeti" iz skripte, a ne iz "službene" literature - ne znači ama baš ništa. Da je to bilo toliko važno, mentor bi i sam inzistirao na promjeni.

 

A da vas umirim, jer vidim da aludirate i na kaznenu konotaciju predmeta - čisto hipotetski govoreći, čak i kad bi se radilo o kaznenom djelu, imajući u vidu kako je već proteklo 16 godina, za potencijalna kaznena djela sasvim sigurno je nastupila zastara kaznenog progona. Dakle, nema razloga za brigu.

 

Lijepo je da imate taj "unutarnji glas", koji i više nego dobro "čujete", ali u ovom slučaju mu slobodno recite : "Stari, ohladi malo!" B|

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija