Jump to content

Zaštitna mjera / dokazivanje imovinskih prilika


River87

Preporučene objave

Poštovani, imam par pitanja:

 

1. Vezano uz zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja određenim utakmica sukladno zakonu o spriječavanju nereda na športskim natjecanjima. Dakle, presuda kaže:

"temeljem odredbe članka 50. stavka 2 i 3 prekršajnog zakona i članka 32. stavka 1, podstavka 1 i 3 i stavka 2 zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima izriče se zaštitna mjera u trajanju od...."

 

U zakonu o spriječavanju nereda je sve jasno, međutim, čini mi se da prekršajni zakon, članak 50. (i stari prekršajni i "novi" -sa uključenim izmjenama) predviđa da za mjere koji nisu navedene u stavku 1 (a čini mi se da ta zaštitna mjera, odlaska na utakmice nije navedena) mogu trajati najduže godinu dana. A stavak 1. do dvije godine.

S druge strane zakon o spriječavanju nereda predviđa trajanje zaštitne mjere do 2 godine. Ne radi li se o koliziji, i da li je to potencijano prilika za prigovor? Koja je praksa, koji zakon je "jači"?

 

2. Ta zaštitna mjera,od kad stupa na snagu? Po pravomoćnosti presude ili se mora primiti obavijest, kako je to slučaj kod zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom?

 

3. Što točno sudac podrazumijeva pod "dokazi o obiteljski i imovinskim prilikama". Koju dokumentaciju prikupiti i dostaviti?

 

Hvala,

srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija