Jump to content

Vlasnićki list parcele


lvrijeme

Preporučene objave

Posjedujem parcelu koja je odavnina u vlasnistvu mojih predaka koji su tu parcelu obrađivali i koja je bila okružena kamenim zidom. Moj otac je na toj parceli prije 10 godina sagradio kucu.Međutim išao sam na katastar izvadit Vlasnički list,a on glasi na Hrvatske šume.Kako da ja sad dodem do punopravnog vlasništva te parcele. Imam i svjedoke u selu starosjedioce i svi mogu potvrdit da je ta parcela odavnina u vlasnistvu mojih predaka,takodjer posjedujem i slike koje su napravljene prije gradnje kuče na kojima se vide stari zidovi i parcela .

Parcela se nalazi u građevinskom području.

Molio bih ako netko može pomoć .kako da dokažem da je ta parcela odavnina u mojoj obitelji a ne u vlasništvu Hrvatskih šuma. iako područja okolo te parcele spadaju pod Hrvatske šume,ali ne i moja parcela, i sad ja neznam kako ona nije nikada uknjižena u katastar .:moli::moli::moli::moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Vi niste mogli u katastru izvaditi vlasnički list već samo dobiti posjedovni list u kojemu bi

Vi mogli biti registrirani kao posjednik .

Za tu spornu česticu zatražite u zemljišno-knjižnom odjelu suda mjesta gdje se nekretnina nalazi povijesni izvadak i vidite kako se vlasništvo mijenjalo i gdje je Vaš otac ili njego prednik uknjižen .

Usporedite katastar i gruntovnicu (taj povijesni izvadak) .Ako ste u katastru registrirani kao posjednik ,a u gruntovnici kao korisnik tada je to pretvorbom po novom ZOV-u

postalo privatno tj. Vaše vlasništvo .

Tu nedostaje puno informacija da bi mogli dobiti odgovarajući odgovor.

Moguće je da su HŠ greškom upisane . Ako je činjenično stanje takvo kako ste prikazali

moglo bi se uz određenu dokumentaciju (povijesni izvadak i novi izvadak iz gruntovnice ),te posjedovni list ,pokušati nešto učiniti kroz ispravni postupak .

Trebali bi se posavjetovati sa dobrim odvjetnikom uz predočenje dokumentacije koju možete nabaviti ,te da Vam odvjetnik sastavi zahtjev za ispravni postupak .

To je jednostavan postupak i kod osobe s općom naobrazbom nije potreban odvjetnik.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliko vam Hvala sta ste odgovorili i komentirali.

 

 

Dakle, ja neposjedujem nikakvi dokument o toj parceli. Naime ta čestica ima preko 330 000 kvadrata. to je vise od pola područja moga sela. na toj česticci se nalazi moja ta parcela "moja" jer u knjigama pise da spada pod Hrvatske šume.

dakle ja bih tu kuču danas iznajmljivao turistićki ,i za to mi treba vlasnički list. i ja sam taj list izvadio na njemu pise "ŠUMA. vlasništvo Hrvatskih šuma. I ja sam bio kod odvjetnika. on mi je predložio tužiti Hrvatske Šume, na način da su oni pridružili moju parcelu pošto je sve okolo spada pod njihovo vlasništvo.

 

Jer tu se stvorio veliki problem na toj katastarskoj čestici ima preko 10 izgrađenih obiteljskih kuća u zadnjih 15-20 godina.

 

 

Problem je u tome. Što su na tom području preci svih tih ljudi vlasnika današnjih kuća ,zemlju obrađivali od kad je čovjeka na zemlji ,samo se nikad to nije upisivalo u nikakve knjige ,samo usmeno. to je malo naselje u dalmaciji jedan zaseok.

 

i sad ja neznam sta radit dalje.

dali da ja idem u taj spor sa Hrvatskim šumam il što da radim ni sam neznam.

 

samo zelim to dovest da bude 1/1 vlasništvo

 

predao sam legalizaciju ,nadam se da ću i ovo nekako srediti sa zemljom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija