Jump to content

energetski certifikat


maja5555

Preporučene objave

Imam poslovni prostor od 30m2 koji zelim iznajmiti, što oglašavam u jednom oglasniku. Zanima me da li (po dva trenutno po tom pitanju aktualna zakona) trebam energetski certifikat za taj prostor? Nailazim na podatak da je za najam potrebno ishoditi certifikat do 2016. godine. Da li je to točno?

Također se spominje da je za oglašavanje u medijima za prodaju potreban certifikat, a što je sa najmom?

Ukratko, trebam li ili ne trebam u ovom trentku ikakav energetski certifikat (bilo za zgradu u kojoj je prostor ili za poslovni prostor kao zasebnu cjelinu) za oglašavanje prostora za najam i za eventualno iznajmljivanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o energetskim pregledima građevina i energetskom certificiranju zgrada (NN 78/13) koji je stupio na snagu 1. 7. 2013. propisano je da postojeće zgrade ili njihove samostalne uporabne cjeline koje se prodaju moraju imati važeći energetski certifikat prije sklapanja ugovora o prodaji od 1. srpnja 2013. godine dok je za pojedinačne samostalne uporabne cjeline zgrada koje se iznajmljuju, daju na leasing ili u ZAKUP propisano da moraju imati važeći energetski certifikat prije sklapanja ugovora od 1. siječnja 2016. godine..

Valja naglasiti da za zgradu ili samostalne uporabne cjeline zgrade čija je uporabna korisna površina jednaka ili manja od 50 četvornih metara nije obavezan energetski certifikat prilikom prodaje iznajmljivanja ili davanja u zakup kao ni za one koje se prodaju ili iznajmljuju bračnom drugu ili članovima uže obitelji..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija