Jump to content

Prekršajna evidencija


puki61

Preporučene objave

Poštovani,

unazad 2 god počinila sam 2 prekršaja: remećenje javnog reda i mira (počinjen prije 2 god, za koji sam kaznu platila prije mj dana jer mi je tek onda došao poziv na sud i rješenje) i vožnja u alkoholiziranom stanju (počinjen 22.3.2013., za koji sam dobila samo obavijest o počinjenom prekršaju i još čekam ostatak). Sad mene zanima, budući da čekam da mi dođe kazna za ovaj drugi prekršaj, da li mi dolazi prvo neka kazna od policije ili odmah poziv na sud? I budući da se imam namjeru žaliti, zanima me od čega se sastoji prekršajna evidencija sudova? Odnosno, ja sam prilikom počinjenja prvog prekršaja (remećenja javnog reda i mira) napuhala 1,7 promila alkohola, a sad u vožnji 1,8 promila, pa me zanima da li sud ima uvida u ovom prvom prekršaju da je bio prisutan i alkohol ili samo vidi da je počinjen prekršaj remećenja javnog reda i mira? Budući da se ne radi o istim prekršajima, to su 2 potpuno različita zakona, da li mogu ja u prigovoru/žalbi za ovaj prekršaj vožnje u alkoholiziranom stanju napisati da nikad nisam kažnjavana?

 

Zahvaljujem vam puno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći će prekršajni nalog na kojeg će se moći žaliti.Sud ima uvid u to da li si kažnjavana a da li će sudac gledat ne zna se (čl.12).http://www.propisi.hr/print.php?id=3499 Bitno je da si kažnjavana a ne po kojem zakonu.Tko ti brani da napišeš da nisi kažnjavanja što je najmanji tvoj problem jer se moraš usredotočit kako objasnit sucu 1.8 promila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija