Jump to content

Davanja iz mirovine za zdravstveno osiguranje u visini 3% bruto mirovine?


yasminkay

Preporučene objave

Ukoliko su mirovine veće ili pripadaju u tu kategoriju, iz njih se oduzima dodatni iznos u visini 3% od bruto iznosa mirovine svaki mjesec za zdravstveno osiguranje koji oni zovu DODATNI DOPRINOS ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE....

 

Zašto i u koju svrhu idu ti novci, ako umirovljenik svejedno mora uplatiti dodatno zdravstveno osiguranje da bi imao ista prava liječenja kao i drugi tj bez velikih daća, npr u bolničkom liječenju.

 

Da li je to pravno u redu, VJEROJATNO JE POKRIVENO NEKIM ČLANKOM ZAKONA, ALI NIJE MI JASNO DA LI JE TO NEKA SOLIDARNOST, PRISILNO DAROVANJE ILI ŠTO, KAZNA? ??

 

Što umirovljenik ima od toga, jer ionako mu je veći porez na mirovinu, sada je i smanjena( već drugi put u roku nekoliko godina) za novih 10%.....dakle daje iz svoje mirovine državi porez, a za što ide to dodatno uzimanje za zdravstvo?????

 

Hvala na odgovoru, ma kakav bio!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala SIVKO! Samo me je čisto zanimalo.......... za sve se nađe članak zakona, stvarno nema love za rupu bez dna.........Bila bih sretna kad bi me netko uvjerio da moj iznos godišnji ide nekome tko nema za zdravstveno osiguranje, a ne u plaće bezbrojnih djelatnika HZZO-a i inih.....jer u zdravstvu nema nekih poboljšanja........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.......Bila bih sretna kad bi me netko uvjerio da moj iznos godišnji ide nekome tko nema za zdravstveno osiguranje, a ne u plaće bezbrojnih djelatnika HZZO-a i inih.....jer u zdravstvu nema nekih poboljšanja........
Pa od nečije/neke love se i mora platit zdravstvena zaštita za one koji ne uplaćuju ništa sami.Kako je ta lova razdjeljena ne zna ni Linić.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija