Jump to content

Prekršajna prijava za ugrožavanje građana uporabom oružja na javnome mjestu


Sokolski

Preporučene objave

Već sam pisao ovdje o tome i tražio savjet u vezi toga što me privatno na parničnom sudu tuži jedan od napadača koji su me dok sam branio jednu curu pretukli, slomili mi čeljusti, izbili 2 zuba, razbili arkadu. Ovaj koji me tuži me je prvi napao, a ja sam ga redom prvo usmeno upozorio na što me on udario, ja sam ga odgurnuo od sebe a on je ponovno nasrnuo na mene pa sam ga ja pošpricao suzavcem. Par sekundi nakon toga mene su napali njegovi frendovi i polomili me, a ja sam uspio i jednog od njih pošpricati. Ovi što su me polomili su osuđeni, ali ovaj što me tužio privatno je na općinskom sudu dobio međupresudom spor jer kako stoji u obrazloženju sa stajališta obveznog prava nema pojma samoobrane, a sutkinja je tumačenjem kaznenog zakona procjenila da sam ja njega nadjačao upotrebom suzavca i time prekoračio samoobranu.

 

Pravi šok došao je danas u obliku optužnog prijedloga koji je protiv mene podnjela nadležna policijska uprava zbog toga što sam ja toga dana ''napao'' dotičnog koji me privatno tužio suzavcem i time počinio prekršaj iz članka 32. Zakona o oružju jer sam ugrozio sigurnost građana na javnome mjestu.

 

Mene sada zanima kako da ja srušim taj optužni prijedlog?

 

1. u optužnom prijedlogu piše da je izvidnim radnjama i kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da sam ja tog i tog dana u ponoć njega napao i ozljedio ... A SAMI DOGAĐAJ SE DOGODIO DRUGOG DANA U TRI SATA UJUTRO, dok sam ja u to vrijeme kada tvrdi policija da sam ga napao bio u sasvim drugom dijelu grada, niti približno blizu mjestu događaja što može potvrditi 20 svjedoka

 

2. u Zakonu o oružju u točki 5. stavak 15. se ovo čime sam ga ja pošpricao svrstava u DOZVOLJENE NEŠKODLJIVE TVARI

 

3. isto tako piše da je dozvoljeno sredstvo samoobrane koje ne ostavlja posljedice po ljudsko zdravlje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko bi mi presuda u moju korist odnosno da se zaključi da je bila samoobrana mogla pomoći u privatnoj parnici koju vodi jedan od napadača na mene i kojom traži odštetu, odnosno bi li presuda iz prekršajnog slučaja značila da će županijski sud prihvatiti moju žalbu na međupresudu za koju tvrdim da je loša i nedorečena i krivo je tumačen kazneni zakon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. u Zakonu o oružju u točki 5. stavak 15. se ovo čime sam ga ja pošpricao svrstava u DOZVOLJENE NEŠKODLJIVE TVARI
Ali isto tako piše da spada pod oružje kategorije D a čl.32 ne razvrstava po kategorijama nego zabranjuje upotrebu oružja na javnom mjestu.Sudska praksa koja je različita će reći svoje a naravno i nakon presude i žalbe i VPS.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija