Jump to content

Prva međunarodna organizacija za podijeljeno roditeljstvo


Gringo

Preporučene objave

Dok se u Hrvatskoj zakonodavac iz petnih žila trudi novim prijedlogom Obiteljskog zakona uskratiti djeci i roditeljima makar i ono zajedničko pravno skrbništvo koje se donosilo po defaultu dotle iz svijeta do nas stižu pozitivna dešavanja:

 

Osnovana Prva međunarodna organizacija za podijeljeno roditeljstvo radi razvoja pristupa potrebama i pravima djece koji se temelji na dokazima

Međunarodna Konferencija o podijeljenom roditeljstvu održat će se u Bonnu od 9 do 11 srpnja 2014.

 

Bonn, Njemačka, 27. veljače 2014.

Reagirajući na alarmantno povećanje psihosocijalnih i razvojnih problema djece čiji roditelji žive odvojeno, 26 vodećih znanstvenika istraživača, stručnjaka za pitanja obitelji i predstavnika civilnog društva iz 11 zemalja, sastalo se u Bonnu, Njemačka, od 21. do 23. veljače 2014. radi osnivanja nove međunarodne organizacije fokusirane na provedivost podijeljenog roditeljstva kao održivog i povoljnog rješenja za djecu.

Nova udruga će nastupati pod nazivom International Council on Shared Parenting - Međunarodno vijeće za podijeljeno roditeljstvo (ICSP). Podijeljeno roditeljstvo znači izjednačenu, alternativnu skrb nad djecom koju vrše razvedeni roditelji. Svrha udruge je prvo, širenje i unaprijeđenje znanstvenih spoznaja o potrebama i pravima ("najboljem interesu") djece čiji roditelji žive odvojeno i, drugo, formulacija preporuka koje se temelje na dokazima o zakonodavnoj, pravosudnoj i praktičnoj primjeni podijeljenog roditeljstva.

Prof. Edward Kruk s University of British Columbia (Canada), jednoglasno je izabran za Predsjednika ove udruge. Prema Prof. Kruku, "ICSP" je jedina međunarodna organizacija usmjerena na istraživanje koja će se izravno fokusirati na obrazac podijeljenog roditeljstva. Prikupili smo brojna nova istraživanja koja istražuju ishode za djecu i roditelje u obiteljima s podijeljenim roditeljstvom, i želimo u najboljem interesu djece te znanstvene podatke integrirati u obiteljsko zakonodavstvo, politiku i praksu stručnjaka.

Podpredsjednik, Dr. Chantal Clot-Grangeat, Chambéry (France) izjavio je: "Naš je cilj naći rješenja za smanjenje problema djece za koje se zna da nastaju zbog raspada obitelji, poput smanjenog samopoštovanja, depresije i mogućeg otuđenja od roditelja, kao i školskog neuspjeha, zloporabe opijata i problema sa zakonom.

Prva velika inicijativa ICSP-a bit će International Conference on Shared Parenting - Međunarodna Konferencija o podijeljenom roditeljstvu 2014. u “Wissenschaftszentrum Bonn” od 9. do 11. srpnja 2014. Interdisciplinarna konferencija na temu "Premošćujemo jaz između empirijskih dokaza i društveno-pravne prakse" okupit će delegate iz cijelog svijeta. Radi lakšeg i boljeg sporazumijevanja sudionika, bit će osigurano prevođenje na engleski, francuski i njemački jezik

 

 

Kontakt:

Angela Hoffmeyer

Secretary General

International Council on Shared Parenting (ICSP)

Phone: +49-170-8004615

E-mail:angela.hoffmeyer@twohomes.org

Website:http://www.twohomes.org

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija